lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10561 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KSK: Návrh na zrušenie niektorých oddelení v nemocniciach je neprijateľný

Košice 23. júna (TASR) - Medializovaný návrh Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) zrušiť niektoré oddelenia v slovenských nemocniciach je pre Košický samosprávny kraj (KSK) neprijateľný a nevyhovujúci. Pre TASR to dnes uviedla hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková. KSK je zriaďovateľom štyroch nemocníc - Nemocnice s poliklinikou v Trebišove, Nemocnice s poliklinikou sv.

Lekarne.sk

KOŠICE: Krv prišlo darovať 41 krajských policajtov

Košice 10. augusta (TASR) - Nedostatok krvi počas letných mesiacov pomohli riešiť aj policajti z Košického kraja. Vzácnu tekutinu dnes dobrovoľne odovzdalo v rámci akcie Policajná kvapka krvi 41 darcov. "Boli medzi nimi takí, ktorí prišli po prvý raz, ale aj takí, ktorí darujú krv pravidelne.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Takmer každý desiaty občan trpí duševnou poruchou

Bratislava 29. septembra (TASR) - Nárast počtu duševných porúch je markantný. Takmer každý desiaty občan Slovenska trpí nejakou duševnou poruchou a podrobuje sa odbornej liečbe. Na stretnutí s médiami o tom dnes informovali predstavitelia Ligy za duševné zdravie (LDZ), ktorá sa už 12 rokov snaží o šírenie konkrétnych a pravdivých informácií o duševných poruchách a ich liečbe.

Lekarne.sk

TRNAVA: Nemocnica pripravuje krízový plán, lekári sú solidárni

Trnava 4. novembra (TASR) – V trnavskej Fakultnej nemocnici (FN) je stále vo výpovedi 83 lekárov. Je to zhruba jedna tretina lekárskeho stavu, ktorá sa pripojila k protestu odborovej organizácie. V jeho priebehu už viac ako desiati svoje výpovede stiahli, pribudlo však niekoľko nových.

Lekarne.sk

PREŠOV: FNsP zatiaľ nezverejnila počty lekárov, ktorí podpísali dodatok k zmluve

Prešov 28. novembra (TASR) – Vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove distribuovalo dnes ráno, podľa príkazu ministra zdravotníctva, Memorandum o úprave pomerov v zdravotníctve, podpísané premiérkou Ivetou Radičovou. TASR to popoludní potvrdia hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková. "Rokujeme s každým lekárom a ponúkame mu podpísať dodatok k zmluve.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...