lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PREŠOV: FNsP zatiaľ nezverejnila počty lekárov, ktorí podpísali dodatok k zmluve Prešov 28. novembra (TASR) – Vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Prešov 28. novembra (TASR) – Vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove distribuovalo dnes ráno, podľa príkazu ministra zdravotníctva, Memorandum o úprave pomerov v zdravotníctve, podpísané premiérkou Ivetou Radičovou. TASR to popoludní potvrdia hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková."Rokujeme s každým lekárom a ponúkame mu podpísať dodatok k zmluve. V závislosti od toho, koľko lekárov akceptuje zvýšenie miezd v priemere o 300 eur a stiahne výpoveď, budeme následne postupovať podľa pokynov ministerstva zdravotníctva o prispôsobovaní konkrétnych opatrení platných pre našu nemocnicu," uviedla hovorkyňa. Počet lekárov, ktorí sa rozhodli podpísať dodatok k zmluve, vedenie nemocnice nezverejnilo. Koziaková dodala, že zatiaľ situáciu vyhodnocujú.Predseda Lekárskeho odborového združenia vo FNsP Michal Polician pre TASR uviedol, že podľa jemu dostupných informácií lekári, ktorí dali hromadné výpovede, dodatky k zmluvám nepodpísali. "Od kolegov viem, že dodatky nepodpísali aj niektorí lekári, ktorí výpovede vôbec nepodali," doplnil Polician. Podľa hovorkyne vo FNsP v Prešove pracuje približne 330 lekárov, z ktorých k 1. októbru podalo výpoveď 172, neskôr 25 zamestnancov výpovede stiahlo. Nemocnica na svojej webovej stránke zverejnila počty voľných miest na pozíciu lekára.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: