lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Krv prišlo darovať 41 krajských policajtov Košice 10. augusta (TASR) - Nedostatok krvi počas letných mesiacov pomohli riešiť aj policajti z ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 10. augusta (TASR) - Nedostatok krvi počas letných mesiacov pomohli riešiť aj policajti z Košického kraja. Vzácnu tekutinu dnes dobrovoľne odovzdalo v rámci akcie Policajná kvapka krvi 41 darcov. "Boli medzi nimi takí, ktorí prišli po prvý raz, ale aj takí, ktorí darujú krv pravidelne. Ukázali snahu a ochotu nezištne pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú," uviedla pre TASR košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Policajti si podľa nej veľmi dobre uvedomujú, aké dôležité je darovať krv. "Pretože zachraňujú životy a často sú pri tragédiách, kedy je ľudská krv nenahraditeľná," vysvetlila.Hromadný odber sa uskutočnil dopoludnia v priestoroch Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Akciu, ktorá sa uskutočňuje po celom Slovensku, už po druhý raz zorganizovalo ministerstvo vnútra a Národná transfúzna služba (NTS) SR.Každý rok počas letných mesiacov eviduje NTS pokles zásob krvi z dôvodu dovolenkového obdobia. "Vlani sa hromadného odberu zúčastnilo viac ako 450 policajtov z celého Slovenska," povedala Lucia Garajová z Komunikačného odboru kancelárie ministra vnútra.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: