lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10371 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Časopis dTest: Výberový olivový olej obsahoval zvyšky pesticídov a DDT

Praha 3. októbra (TASR) - Zvyšky pesticídov a v troch prípadoch dokonca prípravok na hubenie hmyzu DDT obsahovalo 15 zo 17 extra panenských olivových olejov, ktoré testoval český spotrebiteľský časopis dTest. Výsledky testovania rozoberá dnešné vydanie dTestu, informovala tlačová agentúra Mediafax. Hodnoty rizikových látok neprekročili európske limity.

Lekarne.sk

MONITOR: Vytvorením jednej ZP vláda zdravotnícvo nezadlží, tvrdí Z. Zvolenská

Bratislava 15. decembra (TASR) - Vláda vytvorením jednej zdravotnej poisťovne nezadlží zdravotníctvo. Na odkúpenie alebo vyvlastnenie súkromných zdravotných poisťovní totiž nepoužije peniaze, ktoré sú určené pre poskytovateľov a pacientov. Vyplýva to z vyjadrení ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominantka Smeru-SD) v dnešnej diskusnej relácii Sobotné dialógy.

Lekarne.sk

INEKO ponúka alternatívy namiesto jednej poisťovne, znižovanie dlhu či diaľnice

Bratislava 29. januára (TASR) - Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) chce poukázať na alternatívy použitia verejných výdavkov na veľké projekty, ktoré vláda plánuje realizovať. Spúšťa preto portál CenaZaMonopol. sk, čo má prispieť k verejnej diskusii.

Lekarne.sk

VLÁDA: Kvalita ambulancií a nemocníc sa bude hodnotiť novým spôsobom

Bratislava 7. marca (TASR) - Kvalita ambulancií aj nemocníc by sa mala hodnotiť po novom. Kabinet dnes odobril návrh ministerstva zdravotníctva na zmenu nariadenia vlády, ktorým sa vydávajú indikátory kvality na hodnotenie poskytovania zdravotnej starostlivosti. Ako vyplýva z materiálu, na tento účel sa bude využívať celkovo 46 indikátorov.

Lekarne.sk

PREŠOV: Desiatky motorkárov darovali krv pre detskú onkológiu

Prešov 13. apríla (TASR) – Dovedna 125 ľudí prišlo v piatok (12.4.) do areálu Road cafe v Prešove, aby sa zapojilo do charitatívneho podujatia Jarná kvapka krvi. Na mieste, kde sa stretávajú motorkári, mala mobilná jednotka prešovského pracoviska Národnej transfúznej služby (NTS) plné ruky práce. "Každý by si mal uvedomiť, že niekedy prežitie človeka závisí od toho, či bude mať lekár alebo ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...