lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10369 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

R.SOBOTA: Na Gymnáziu I. Kraska organizujú dnes Kvapku krvi na počesť M. Sucháča

Rimavská Sobota 23. mája (TASR) - Darcovia krvi si prišli dnes uctiť na Gymnázium Ivana Kraska v Rimavskej Sobote študenta Martina Sucháča. Ako pre TASR povedal riaditeľ školy Ján Čeman, ich študent "Sucho" podľahol rakovine pred ôsmimi rokmi, krátko pred maturitnými skúškami. Na jeho počesť organizujú viacero podujatí, ku ktorým dnes pribudne darcovstvo krvi.

Lekarne.sk

MZ SR: Spúšťa informačnú kampaň pre pacientov Pýtajte sa lekára

Bratislava 28. júna (TASR) - Odpovede na otázky, ktoré najviac zaujímajú pacientov, ministerstvo zdravotníctva zhrnulo v aplikácii na svojej webovej stránke. Základné informácie bude rezort šíriť aj prostredníctvom letákov, ktoré pacienti nájdu v štátnych nemocniciach aj v kluboch dôchodcov po celom Slovensku. Od 1. júla ministerstvo rozbieha informačnú kampaň s názvom Pýtajte sa lekára.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Dlh nemocníc na poistnom presiahol 70 miliónov eur

Bratislava 25. augusta (TASR) - Zdravotnícke zariadenia dlhovali ku koncu júla na poistnom Sociálnej poisťovni vyše 70 miliónov eur. Od konca minulého roka sa tak ich pohľadávky zvýšili o 21,3 milióna eur. Vyplýva to z informácie Sociálnej poisťovne pre vládu.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zdravotné sestry sa stretnú v Komárne na celoslovenskej konferencii

Komárno 11. októbra (TASR) - Všeobecná nemocnica Komárno usporiada 15. októbra celoslovenskú konferenciu s medzinárodnou účasťou. Zíde sa tam takmer 300 účastníkov z radov sestier a medicínsko-technických pracovníkov. Vzdelávacia akcia sa bude venovať problematike bezpečnosti pacienta v zdravotníckom zariadení.

Lekarne.sk

P. BYSTRICA: OS odložil exekúciu nemocnice, Sociálna poisťovňa sa odvolala

Považská Bystrica 14. apríla (TASR) – Okresný súd (OS) v Považskej Bystrici odložil exekúciu považskobystrickej nemocnice do 31. decembra 2011. Sociálna poisťovňa, ktorá 20. januára návrh na exekúciu podala, sa voči rozhodnutiu OS odvolala. "Okresný súd Považská Bystrica uznesením vydaným 21. februára 2011 rozhodol, že exekúciu odkladá do 31. decembra 2011.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...