lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PREŠOV: Desiatky motorkárov darovali krv pre detskú onkológiu Prešov 13. apríla (TASR) – Dovedna 125 ľudí prišlo v piatok (12.4.) do areálu Road cafe ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Prešov 13. apríla (TASR) – Dovedna 125 ľudí prišlo v piatok (12.4.) do areálu Road cafe v Prešove, aby sa zapojilo do charitatívneho podujatia Jarná kvapka krvi. Na mieste, kde sa stretávajú motorkári, mala mobilná jednotka prešovského pracoviska Národnej transfúznej služby (NTS) plné ruky práce."Každý by si mal uvedomiť, že niekedy prežitie človeka závisí od toho, či bude mať lekár alebo záchranár po ruke dostatok krvi. Mnohí ľudia však potrebujú transfúzie na liečbu. My to organizujeme pre detskú onkológiu, lebo tam je spotreba krvi dosť vysoká," povedal pre TASR jeden z organizátorov akcie Marek Novacký.Konštatoval, že takýchto podujatí organizovali viac ako desať na rôznych miestach v Prešove a vždy sa stretávajú veľkým záujmom. Aj tentokrát vyzvali osobne alebo prostredníctvom sociálnej siete svojich priateľov a známych, aby sa pripojili k tejto akcii.Účasť na hromadnom odbere hodnotila veľmi pozitívne aj lekárka NTS Katarína Strömplová. Pripustila, že pokiaľ ide o počet záujemcov o bezplatné darovanie krvi, v rámci mobilného výjazdu ich pracoviska je to pravdepodobne rekord. K tomu prispeli práve desiatky motorkárov."Správali sa úplne super, boli sme prekvapení, že prišlo tak veľa ľudí. Sú to všetko silní chlapi, takže boli statoční. Určite si každý z nich uvedomuje, že dnes sme tu zdraví, môžeme darovať krv, a zajtra môžeme potrebovať tú krv my," konštatovala lekárka. Doplnila, že na pracovisko NTS v Prešove previezli v piatok okolo 40 litrov tejto vzácnej tekutiny.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...