lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


R.SOBOTA: Na Gymnáziu I. Kraska organizujú dnes Kvapku krvi na počesť M. Sucháča Rimavská Sobota 23. mája (TASR) - Darcovia krvi si prišli dnes uctiť na Gymnázium Ivana ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Rimavská Sobota 23. mája (TASR) - Darcovia krvi si prišli dnes uctiť na Gymnázium Ivana Kraska v Rimavskej Sobote študenta Martina Sucháča. Ako pre TASR povedal riaditeľ školy Ján Čeman, ich študent "Sucho" podľahol rakovine pred ôsmimi rokmi, krátko pred maturitnými skúškami. Na jeho počesť organizujú viacero podujatí, ku ktorým dnes pribudne darcovstvo krvi.Martin Sucháč bol talentovaným študentom a už pred zložením maturitnej skúšky ho prijali na Vysokú školu múzických umení. Jeho ochorenie zaskočilo všetkých v jeho okolí. "Bol talentovaným kameramanom. Práve pripravoval krátky dokument o našej škole. Mal ho takmer hotový, no jedného dňa neprišiel do školy. Od jeho rodičov som sa postupne dozvedal, že je v nemocnici, najprv v Banskej Bystrici, potom v Bratislave. Keď jeho spolužiaci odchádzali na akademický týždeň, jeho sme pochovali. O to viac si cením, že dnes prišli na jeho počesť darovať krv súčasní študenti, ako aj gymnazisti, ktorí už brány tejto školy opustili dávnejšie. Dúfam, že sa nám dnes podarí založiť tradíciu, ktorá pretrvá," povedal Čeman.Darcom krvi sa dnes prišli poďakovať aj rodičia Martina Sucháča. Jeho mama Zlata Sucháčová pripomenula, že v piatok 24. mája sa na počesť ich syna uskutoční na gymnáziu 8. ročník turnaja v minifutbale. O týždeň v meste organizujú benefičný koncert. "Bol to náš jediný syn a my sme sa museli zmieriť s myšlienkou, že sa už nikdy nevráti. Založili sme preto nadáciu, ktorá pomáha mladým ľuďom do 25 rokov. Snažíme sa byť nápomocní ľuďom, ktorí majú zdravotné problémy a nevedia si s nimi poradiť. Náš Martin krv v posledných dňoch života tiež potreboval. Som šťastná, že aj dnes je dosť ľudí ochotných najvzácnejšiu tekutinu darovať," dodala Sucháčová.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...