lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10353 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MOST-HÍD: Sľubuje podporu zdravotným sestrám v otázke ich miezd

Bratislava 19. júla (TASR) - Strana Most-Híd sa nestotožňuje s rozhodnutím Ústavného súdu (ÚS) SR, ktorý pozastavil účinnosť zákona, ktorý od 1. apríla upravuje platy zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Sestričkám sľubuje podporu. "Tibor Bastrnák prisľúbil šéfke komory sestier podporu," informovala TASR hovorkyňa Mosta-Híd Zuzana Bačiak Masaryková.

Lekarne.sk

ÚDZS: O žiadosti Penty stať sa jediným vlastníkom Dôvery rozhodne do mesiaca

Bratislava 3. septembra (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou by mal do mesiaca rozhodnúť o žiadosti Penty stať sa stopercentným akcionárom súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera. Tá sa už dohodla s druhým akcionárom Prefto na nadobudnutí 50-percentného podielu. Transakciu musí odobriť ešte aj Protimonopolný úrad SR. "Spoločnosť HICCE B.V. v piatok (31.8.) doručila úradu ...

Lekarne.sk

Časopis dTest: Výberový olivový olej obsahoval zvyšky pesticídov a DDT

Praha 3. októbra (TASR) - Zvyšky pesticídov a v troch prípadoch dokonca prípravok na hubenie hmyzu DDT obsahovalo 15 zo 17 extra panenských olivových olejov, ktoré testoval český spotrebiteľský časopis dTest. Výsledky testovania rozoberá dnešné vydanie dTestu, informovala tlačová agentúra Mediafax. Hodnoty rizikových látok neprekročili európske limity.

Lekarne.sk

MONITOR: Vytvorením jednej ZP vláda zdravotnícvo nezadlží, tvrdí Z. Zvolenská

Bratislava 15. decembra (TASR) - Vláda vytvorením jednej zdravotnej poisťovne nezadlží zdravotníctvo. Na odkúpenie alebo vyvlastnenie súkromných zdravotných poisťovní totiž nepoužije peniaze, ktoré sú určené pre poskytovateľov a pacientov. Vyplýva to z vyjadrení ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominantka Smeru-SD) v dnešnej diskusnej relácii Sobotné dialógy.

Lekarne.sk

INEKO ponúka alternatívy namiesto jednej poisťovne, znižovanie dlhu či diaľnice

Bratislava 29. januára (TASR) - Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) chce poukázať na alternatívy použitia verejných výdavkov na veľké projekty, ktoré vláda plánuje realizovať. Spúšťa preto portál CenaZaMonopol. sk, čo má prispieť k verejnej diskusii.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...