lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Chyba: Hľadaný lekár sa v našej databáze už nenachádza..

MOST-HÍD: Sľubuje podporu zdravotným sestrám v otázke ich miezd Bratislava 19. júla (TASR) - Strana Most-Híd sa nestotožňuje s rozhodnutím Ústavného súdu (ÚS) SR, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 19. júla (TASR) - Strana Most-Híd sa nestotožňuje s rozhodnutím Ústavného súdu (ÚS) SR, ktorý pozastavil účinnosť zákona, ktorý od 1. apríla upravuje platy zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Sestričkám sľubuje podporu."Tibor Bastrnák prisľúbil šéfke komory sestier podporu," informovala TASR hovorkyňa Mosta-Híd Zuzana Bačiak Masaryková. Stretnutie s prezidentkou komory Máriou Lévyovou inicioval poslanec Tibor Bastrnák. Zaujíma sa totiž o aktuálny stav ohľadom úpravy platov sestier a pôrodných asistentiek.Bugárovci zdôrazňujú, že zákony treba dodržiavať, nestotožňujú sa preto s rozhodnutím ÚS SR. Pripomínajú, že právna norma, ktorou si sestry mali prilepšiť, prešla naprieč celým politickým spektrom. "Bola prijatá 141 poslancami NR SR," uviedla hovorkyňa.Prezidentka komory Mária Lévyová na stretnutí s Bastrnákom opakovane zdôraznila, že sestry a pôrodné asistentky vykonávajú svoje povolanie vo verejnom záujme, rovnako ako policajti, vojaci, hasiči a ďalší. Preto považuje dôstojné ohodnotenie ich práce za oprávnené a samozrejmé.ÚS SR na svojom stredajšom (11. 7.) neverejnom zasadnutí prijal návrh prvého námestníka generálneho prokurátora SR na preskúmanie ústavnosti zákona o minimálnych mzdových nárokoch sestier a pôrodných asistentiek. ÚS SR zároveň vyhovel jeho žiadosti a pozastavil účinnosť právnej normy, ktorá od apríla priniesla zdravotným sestrám a pôrodným asistentkám vyššie mzdy.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...