lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10352 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZ SR: Zdravotné poisťovne majú dostať na svoju prevádzku menej peňazí

Bratislava 31. decembra (TASR) - Zdravotné poisťovne by od budúceho roka mali dostať z prostriedkov verejného zdravotného poistenia na svoju prevádzku menej peňazí ako v súčasnosti. Navrhuje to ministerstvo zdravotníctva v novele zákona o zdravotnom poistení, ktorá mení aj právne normy o zdravotných poisťovniach i poisťovníctve. Platiť má od apríla 2012.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VZZS dnes letela na pomoc trom zraneným

Vysoké Tatry/Rudňany 12. februára (TASR) - Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) AIR TRANSPORT EUROPE dnes letela na pomoc viacerým zraneným osobám. Z oblasti Vysokých Tatier transportovala do popradskej nemocnice snowboardistku a skialpinistu, zo Spišskej Novej Vsi previezli leteckí záchranári do košickej nemocnice pacienta, ktorý utrpel popáleniny. Dievča vo veku 15 rokov sa dnes v ...

Lekarne.sk

VYHLÁSENIE: predsedu BBSK k situácii v zdravotníctve

Bratislava 28. marca (TASR) - Lekári a zdravotné sestry si určite zaslúžia lepšie odmeňovanie za svoju zodpovednú prácu. Minister zdravotníctva však priniesol nepremyslené riešenie, ktorým zo zákona núti zdravotné zariadenia, aby zaplatili lekárom, zdravotným sestrám a pôrodným asistentkám vyššie platy, pritom nevytvoril podmienky, odkiaľ na tieto platy majú vziať. Osobne pochybujem o ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Mladíka uštipla vretenica, ošetrili ho v Univerzitnej nemocnici

Košice 2. mája (TASR) - Prvý tohoročný prípad uhryznutia hadom zaznamenali v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach. Ošetrovali 19-ročného muža. Do malíčka ho uhryzla vretenica.

Lekarne.sk

Na severovýchode Belgicka sa objavila baktéria E.coli

Brusel 15. júna (TASR) - V belgickej severovýchodnej provincii Limburg sa rozšírila infekcia prenášaná baktériou Escherichia coli (E.coli). Vo štvrtok (14.6.) a dnes ráno hospitalizovali pre infekciu päť osôb, z toho dve deti, uviedla tlačová agentúra Belga. Chlapca a dievča vo veku sedem rokov urgentne hospitalizovali vo štvrtok večer v nemocnici Oost-Limburg v meste Genk.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...