lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10260 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Minulý rok pribudlo na Slovensku vyše 24.000 onkologických ochorení

Bratislava 11. apríla (TASR) - Vlani na Slovensku pribudlo vyše 24.000 nových onkologických ochorení všetkých orgánov okrem nemelanómových zhubných nádorov kože. Z toho vyše 12.500 u mužov a takmer 11.500 u žien. "U mužov prevažovali najmä zhubné nádory hrubého čreva (kolorekta), prostaty, pľúc a priedušiek a napokon pier, ústnej dutiny a hltana.

Lekarne.sk

OTS: GenoVive, priekopník v oblasti riešení na manažment telesnej hmotnosti...

OTS: GenoVive, priekopník v oblasti riešení na manažment telesnej hmotnosti založených na DNA, dnes oznámila svoje prvé európske partnerstvo založené k 1. máju 2013 so spoločnosťou DNADIETA so sídlom v Poľsku. New Orleans 20. mája (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť GenoVive si vytvára partnerstvá po celom svete a rokuje s niekoľkými krajinami v Európe a na ďalších kontinentoch, aby zaviedla ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Nádejným rodičom poradia odborníci na Turné plodnosti

Bratislava 23. júna (TASR) - Páry, ktoré majú problémy s počatím, ale nielen tie, sa budú môcť počas nadchádzajúceho týždňa poradiť s odborníkmi na Turné plodnosti. Edukačná roadshow prednášok a konzultácií pre budúcich rodičov bude v posledný júnový týždeň po štvrtýkrát v Bratislave (25. 6.), Banskej Bystrici (26. 6.) a Košiciach (28. 6.). Občianske združenie Bocian chce týmto spôsobom ...

Lekarne.sk

TRNAVA: Nemocnica zmodernizovala Jednotku intenzívnej starostlivosti

Trnava 21. augusta (TASR) - Po kompletnej rekonštrukcii začala Interná klinika Fakultnej nemocnice (FN) Trnava užívať zmodernizovanú Jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS). Vďaka tomu sa podarí zlepšiť zdravotnú starostlivosť pre najvážnejšie stavy. Rekonštrukcia JIS je ďalším z plánovaných krokov, ktoré realizuje vedenie nemocnice v snahe skvalitniť poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

Lekarne.sk

SDKÚ-DS chce odvolávať ministerku zdravotníctva Z. Zvolenskú (2)

Bratislava 9. októbra (TASR) - Opozičná SDKÚ-DS chce pre tender na licencie pre letecké záchranky odvolávať v parlamente ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú (nominant Smer-SD). Po dnešnom poslaneckom prieskume na ministerstve to avizoval podpredseda strany Viliam Novotný. Na zvolanie mimoriadnej schôdze je potrebných 30 podpisov, SDKÚ-DS tak musí zohnať aj podporu ďalších poslancov.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...