lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10259 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

PREZIDENT: Na Slovensku vznikne Národná transplantačná organizácia

Bratislava 2. októbra (TASR) - Na Slovensku vznikne Národná transplantačná organizácia (NTO). Má to byť koordinačný článok vo všetkých procesoch transplantácií s presne stanovenými úlohami a povereniami. NTO bude okrem iného vydávať písomný súhlas, nevyhnutný pre poskytovateľov, ktorí vykonávajú vývoz tkanív a buniek mimo územia Slovenska.

Lekarne.sk

LOZ: Novela Zákonníka práce maskuje nedostatok lekárov v zdravotnom systéme (2)

Bratislava 4. novembra (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) žiada prezidenta Ivana Gašparoviča, aby novelizovaný Zákonník práce vrátil na opätovné prerokovanie do Národnej rady SR. Svoje dôvody objasňuje prezidentovi Slovenskej republiky v otvorenom liste. Predseda LOZ Peter Visolajský v liste tvrdí, že Zákonník práce obsahuje množstvo špeciálnych, znevýhodňujúcich výnimiek pre lekárov, ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Sivý zákal zoperujú slovenským pacientom aj laserom

Bratislava 11. decembra (TASR) - Operáciu sivého zákalu laserom a bez použitia skalpela už majú k dispozícii aj slovenskí pacienti. Odstraňuje astigmatizmus počas operácie a skracuje dobu hojenia. Od roku 2008 využívajú laser oční chirurgovia v USA, v apríli 2012 ho prvýkrát použil aj československý tím očných chirurgov vrátane Radovana Piovarčiho v Prahe.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V bratislavskej nemocnici ležia dvaja pacienti s prasacou chrípkou (3)

Bratislava 25. januára (TASR) - V jednej z bratislavských nemocníc ležia dvaja pacienti s takzvanou prasacou chrípkou. Chrípkový vírus A(H1N1) u nich už potvrdili aj testy. "Pandemickú chrípku majú dvaja muži vo veku 58 a 59 rokov hospitalizovaní v Nemocnici sv.

Lekarne.sk

Lekárski odborári sú nespokojní s trojzmennou prevádzkou, vidia zastrašovanie

Bratislava 4. marca (TASR) - Lekárski odborári sú naďalej proti zavádzaniu trojzmenných prevádzok v slovenských nemocniciach. Podľa Lekárskeho odborového združenia (LOZ) je takýto krok proti pacientom. Odborári sú presvedčení, že povedie k zníženiu štandardu zdravotnej starostlivosti a právnu normu vnímajú ako snahu o ich zastrašovanie, aby neodporovali pri presadzovaní záujmov finančných ...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...