lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Nádejným rodičom poradia odborníci na Turné plodnosti Bratislava 23. júna (TASR) - Páry, ktoré majú problémy s počatím, ale nielen tie, sa ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 23. júna (TASR) - Páry, ktoré majú problémy s počatím, ale nielen tie, sa budú môcť počas nadchádzajúceho týždňa poradiť s odborníkmi na Turné plodnosti. Edukačná roadshow prednášok a konzultácií pre budúcich rodičov bude v posledný júnový týždeň po štvrtýkrát v Bratislave (25. 6.), Banskej Bystrici (26. 6.) a Košiciach (28. 6.).Občianske združenie Bocian chce týmto spôsobom prinášať overené informácie o reprodukčnom zdraví, vyšetreniach, možnostiach i rizikách liečby, úprave životosprávy, či zdravom tehotenstve. Podujatie je podľa organizátorov príležitosťou overiť si množstvo informácií, často zavádzajúcich, ktoré nádejní rodičia získavajú na internete."Je to zvláštne, za normálnych okolností je splodenie dieťaťa intímnou záležitosťou, ktorá sa odohráva v spálni. Každý šiesty pár musí vyhľadať pomoc, netušia však, kde začať a zbytočne podstupujú mnohé náročné, invazívne a drahé zákroky či vyšetrenia. Čím skôr získajú overené informácie, tým vyššia je ich šanca na rodičovstvo," povedala predsedníčka OZ Bocian Denisa Priadková.Tohtoročné Turné plodnosti predstaví tiež nové možnosti genetických vyšetrení a testov. Záujemcovia sa budú môcť porozprávať aj s reprodukčnou genetičkou, ktorá sa venuje kvalite spermií či diagnostike genetických porúch. Budú k dispozícii aj informácie o pohlavných ochoreniach a ich dopadoch na reprodukčné zdravie, ako aj o súvislosti medzi plodnosťou a výživou. Témou bude aj súvislosť medzi tehotenstvom a zdravou ústnou dutinou.Turné plodnosti sprevádza 5. vydanie Predmaterskej knižky a 4. vydanie Pasu plodnosti, unikátnych a vyhľadávaných publikácií Občianskeho združenia Bocian.

Štítky :

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.