lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SDKÚ-DS chce odvolávať ministerku zdravotníctva Z. Zvolenskú (2) Bratislava 9. októbra (TASR) - Opozičná SDKÚ-DS chce pre tender na licencie pre letecké záchranky ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 9. októbra (TASR) - Opozičná SDKÚ-DS chce pre tender na licencie pre letecké záchranky odvolávať v parlamente ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú (nominant Smer-SD). Po dnešnom poslaneckom prieskume na ministerstve to avizoval podpredseda strany Viliam Novotný. Na zvolanie mimoriadnej schôdze je potrebných 30 podpisov, SDKÚ-DS tak musí zohnať aj podporu ďalších poslancov. Šéf liberálov Richard Sulík avizoval, že sa v strane poradia.O okolnosti výberového konania, ktoré sa skončilo neskôr ako vypršali licencie pre stanice v Bratislave a Trenčíne, sa dnes zaujímali členovia parlamentného výboru pre zdravotníctvo. Tí si prieskum schválili koncom septembra. Kým opozícia vidí v tendri viaceré pochybenia, podľa poslancov Smeru-SD prebehlo všetko v súlade so zákonom. Dôvod na svoje odvolávanie nevidí ani šéfka rezortu Zvolenská."Pre mňa je politická zodpovednosť pani ministerky Zvolenskej za kauzu päť dní meškajúcich povolení na vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu v Trenčíne a Bratislave jasná. SDKÚ-DS bude iniciovať mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery ministerke zdravotníctva z dôvodu zanedbania povinnosti ministerstva zdravotníctva," vyhlásil po prieskume Novotný. Pokiaľ by bola SDKÚ so svojou iniciatívou úspešná, Zvolenská by tak čelila odvolávaniu po prvýkrát."Vidíme tu politickú zodpovednosť ministerky a vidíme tu zlyhanie ministerských úradníkov," povedal predseda SaS Sulík. Opoziční poslanci ministerstvu a výberovej komisii vyčítali najmä to, že napriek tomu, že pred vypršaním licencií mala všetky dokumenty od uchádzačov - potrebné na rozhodnutie, neurobila tak a došlo k päťdňovému neobsadeniu staníc v Bratislave a Trenčíne. Podľa šéfa parlamentného výboru Richarda Rašiho (Smer-SD) však komisia skôr vzhľadom na zákonné lehoty konať nemohla, keďže jeden z uchádzačov mal termín na doplnenie podkladov.Šéfka rezortu Zvolenská reagovala, že v súvislosti s touto témou nemá ministerstvo čo skrývať, žiadny dôvod na svoje odvolávanie nevidí. "Zákon nebol porušený, nebola porušená ani kontinuita poskytovania zdravotnej starostlivosti vrtuľníkovou záchrannou službou," poznamenala po dnešnom rokovaní vlády. V súlade s legislatívou a odbornými znalosťami postupovali podľa jej slov aj členovia výberovej komisie.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: