lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10009 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Rakúsko: Pätorčatá - sestričky už čoskoro prepustia z nemocnice v Mistelbachu

Viedeň 15. mája (TASR) - Prvé rakúske pätorčatá už čoskoro prepustia z nemocnice v Mistelbachu v Dolnom Rakúsku, informovalo dnešné vydanie rakúskeho denníka Kurier. Päť dievčatiek - Feyza, Beysa, Saliha, Fatma a Meryem - sa narodilo 18. marca cisárskym rezom vo viedenskej nemocnici AHK. Medzitým už každé z detí dosiahlo váhu zhruba dva kilogramy a sú v dobrom zdravotnom stave.

Lekarne.sk

I. UHLIARIK: Vyzval ľudí, aby dnes darovali kus zo seba

Bratislava 12. júna (TASR) - Krv je jedna z najvzácnejších vecí, ktoré môžu ľudia darovať zo seba, a preto by dnes mali využiť každú príležitosť, aby tak urobili. S touto výzvou sa dnes minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) obrátil na návštevníkov podujatia pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi, ktoré sa konalo v bratislavskom obchodnom centre Aupark. Uhliarik prezradil, že sa do ...

Lekarne.sk

RÚVZ: Chrípkové ochorenia majú naďalej klesajúci trend

Banská Bystrica 15. júla (TASR) - Výskyt akútnych respiračných chorôb (ARO), ako aj chrípky a jej podobných ochorení (CHPO), má v  Banskobystrickom kraji stále klesajúcu tendenciu. Akútne respiračné ochorenia potrápili tento týždeň v kraji celkom 1303 ľudí, čo je chorobnosť 514 na 100. 000 osôb.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji stúpla o 84,3 percenta

Žilina 9. septembra (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v Žilinskom kraji oproti predchádzajúcemu týždňu o 84,3 percenta, čo predstavuje chorobnosť 702,5 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

P. FREŠO: Situácia v malackej nemocnici nebude dramatická, výpovede neevidujeme

Malacky 20. októbra (TASR) - Na dnešnom kontrolnom dni v Nemocnici v Malackách predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo vyzdvihol úspešnosť kapitálového prepojenia verejného a súkromného sektora v rezorte zdravotníctva. Túto nemocnicu ešte v roku 2004 prenajal BSK spoločnosti Nemocničná, a. s. Nemocnica spolu s BSK investuje do nových zariadení, ktoré významným spôsobom ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...