lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10007 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

PREŠOV: FNsP dostala od nadácie 10.000 eur na zakúpenie inkubátora

Prešov 2. apríla (TASR) – Novorodenecké oddelenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove získalo v týchto dňoch nový inkubátor. Hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková dnes informovala, že 10.000 eur na toto špeciálne vybavenie venovala oddeleniu ČSOB nadácia. "Ide o kvalitný inkubátor, ktorého veľkou výhodou je prístup z viacerých strán.

Lekarne.sk

USA: Bývalý viceprezident Cheney tvrdí, že jeho zdravotný stav je zázrakom

Washington 16. júna (TASR) - Bývalý americký viceprezident Dick Cheney tvrdí, že jeho zdravotný stav sa dá "prirovnať k zázraku". Politik, ktorému transplantovali srdce, sa vraj každé ráno zobúdza "s úsmevom na tvári a s vďakou za ďalší deň, o ktorom si myslel, že už nezažije". Informovala o tom dnes agentúra AP.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Stav väčšiny kúpalísk je vyhovujúci

Bratislava 5. augusta (TASR) - Na prevádzkovaných kúpaliskách sa počas minulého týždňa nezaznamenali závažné nedostatky, ktoré by viedli k uzatvoreniu prevádzky. "Stav väčšiny kúpalísk je vyhovujúci," informuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR s tým, že ich návštevnosť bola vzhľadom na horúce počasie vysoká. Povolenie na prevádzku malo ku koncu minulému týždňa na Slovensku 16 prírodných a...

Lekarne.sk

Mexiko: Počet prípadov cholery stúpol na 44, zatiaľ to nie je epidémia

Mexiko 1. októbra (TASR) - Na 44 stúpol počet prípadov cholery, ktoré sa po dlhotrvajúcich dažďoch vyskytli v mexickom štáte Hidalgo. Lekári sledujú ďalších 33 podozrivých prípadov, informovali v pondelok noviny El Universal s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva. Cholera, ktorá bola do Mexika zrejme zavlečená z Kuby, Haiti alebo Dominikánskej republiky, si zatiaľ vyžiadala jednu obeť.

Lekarne.sk

TRENČÍN: Chrípková chorobnosť je v TSK najnižšia v tomto roku

Trenčín 1. apríla (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia bola v tomto týždni v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) najnižšia v tomto roku. Dosiahla úroveň 1596,3 chorých na 100. 000 obyvateľov a v porovnaní s predchádzajúcim týždňom klesla o 10,4 percenta.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...