lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

HUMENNÉ: Nemocnica A. Leňa vyšetruje novorodencov novou medicínskou technikou

Humenné 10. októbra (TASR) - Zdravotná starostlivosť o najmenších pacientov Nemocnice A. Leňa v Humennom sa v týchto dňoch posunula na vyššiu úroveň. Novorodenecké oddelenie nemocnice získalo pre svoju činnosť novú medicínsku techniku. Zuzana Gajdošiková, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadá humenská nemocnica, TASR informovala, že technologické zázemie novorodeneckého oddelenia...

Lekarne.sk

Írsko: Smrť rodičky podnietila výzvy na prijatie zákona o potratoch

Dublin 14. novembra (TASR) - Po spontánnom potrate zomrela v írskej nemocnici 31-ročná žena. Jej rodina predtým márne žiadala o interrupciu, ktorá by žene zachránila život. Oznámili to dnes írske médiá.

Lekarne.sk

MZ SR: Poistenci by do štyroch rokov mali dostať preukazy s čipom

Bratislava 28. decembra (TASR) - Elektronizácia zdravotníctva sa má posunúť ďalej, ministerstvo zdravotníctva predložilo návrh zákona o Národnom zdravotníckom informačnom systéme. Ten vytvára základný legislatívny rámec pre informatizáciu. Ako vyplýva z materiálu, poistenci by od zdravotných poisťovní mali do konca roku 2015 dostať preukaz s elektronickým čipom.

Lekarne.sk

Deväťročné mexické dievčatko priviedlo na svet zdravé dieťa

Mexiko 6. februára (TASR) - Deväťročná Mexičanka porodila zdravú, 2,7 kilogramu vážiacu dcérku. Informovali o tom dnes tamojšie úrady a jej matka, ktorých citoval spravodajský server inquirer. net.

Lekarne.sk

B. BYSTRICA: Peľ jelše a liesky v ovzduší dosahuje napriek chladu vysoké hladiny

Banská Bystrica 13. marca (TASR) - Napriek tomu, že na horách i vo vyššie položených obciach na strednom a severnom Slovensku je ešte veľa snehu, výrazné oteplenie počas 10. kalendárneho týždňa zasahujúce aj do týchto dní prinieslo predpokladaný nárast peľových alergénov v ovzduší na celom území Slovenska. "Spočiatku pomaly sa rozbiehajúca peľová sezóna jelše a liesky prudko naštartovala nielen...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...