lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


HUMENNÉ: Nemocnica A. Leňa vyšetruje novorodencov novou medicínskou technikou Humenné 10. októbra (TASR) - Zdravotná starostlivosť o najmenších pacientov Nemocnice A. Leňa v Humennom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Humenné 10. októbra (TASR) - Zdravotná starostlivosť o najmenších pacientov Nemocnice A. Leňa v Humennom sa v týchto dňoch posunula na vyššiu úroveň. Novorodenecké oddelenie nemocnice získalo pre svoju činnosť novú medicínsku techniku.Zuzana Gajdošiková, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadá humenská nemocnica, TASR informovala, že technologické zázemie novorodeneckého oddelenia sa v týchto dňoch rozšírilo o prístroj na umelú pľúcnu ventiláciu. "Je nesmierne dôležitý v prípadoch, keď je vlastné dýchanie detí nedostatočné, respektíve zlyháva." "Po zaintubovaní dieťaťa máme možnosť nastaviť optimálny ventilačný režim podľa závažnosti poruchy dýchania. V najzávažnejších prípadoch prístroj preberá úplne dýchanie za dieťa," uviedla na margo funkčnosti umelej pľúcnej ventilácie primárka novorodeneckého oddelenia Mária Vasilová.Nemenej dôležitou novinkou novorodeneckého oddelenia je podľa Gajdošikovej slov ultrasonografický prístroj. Svojím vybavením dovoľuje v plnom rozsahu diagnostiku malých pacientov. Ako dodala, realizuje sa počas celého roka 24 hodín denne takzvanou bed side metódou, pri posteli, respektíve inkubátore chorého dieťaťa."Týmto prístrojom sa skvalitnili a rozšírili naše možnosti ultrazvukovej diagnostiky všetkých orgánov, predovšetkým v oblasti kardiológie, kde budeme mať v spolupráci s detskou kardiologičkou možnosť vyšetriť jemné vnútrosrdcové štruktúry, realizovať merania s presnosťou na tisíciny milimetra a kalkulácie v reálnom čase metódou rádiofrekvenčnej analýzy," priblížila Vasilová.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...