lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Dôvera podáva žalobu v súvislosti s mailami lekára Petra Liptáka Bratislava 21. septembra (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera podáva žalobu a chystá trestné oznámenie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 21. septembra (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera podáva žalobu a chystá trestné oznámenie v súvislosti s e-mailami, ktoré mal kolegom rozposielať lekár a predseda sekcie všeobecných lekárov pre dospelých Slovenskej lekárskej komory (VLD SLK) Peter Lipták."Vo svojej e-mailovej správe vedome navádza poistencov súkromných zdravotných poisťovní na prehlásenie sa do štátnej poisťovne, pričom sa opiera o vymyslené a nepodložené tvrdenia," uviedla hovorkyňa Dôvery Monika Šimunová. Lipták tým podľa nej zasahuje do dobrej povesti poisťovne, obchádza etický kódex zdravotníckeho pracovníka a podkopáva istoty poistencov súkromných zdravotných poisťovní. Takéto tvrdenia považuje Dôvera za absolútne neprimerané a podávané spôsobom skresľujúcim skutočnosť, ktoré zasahujú do jej dobrej povesti. „Uisťujeme širokú verejnosť, že nedovolíme, aby zástupca SLK beztrestne pokračoval v podobných taktikách. V danej veci podnikáme konkrétne právne kroky, podávame žalobu a trestné oznámenie. S rovnakou razanciou mienime postupovať aj voči všetkým ďalším subjektom, ktoré budú šíriť takéto klamlivé tvrdenia,“ vyhlásil generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera Martin Kultan.Zásah je podľa poisťovne o to závažnejší, že sa deje v období, keď kulminuje súťaž o získavanie nových poistencov a keď sa začala rozvíjať verejná diskusia o unitárnom systéme zdravotného poistenia. "Navyše, MUDr. Peter Lipták koná aj v jasnom rozpore s etickým kódexom zdravotníckeho pracovníka, podľa ktorého je povinnosťou zdravotníckeho pracovníka byť za všetkých okolností vo svojich profesionálnych rozhodnutiach nezávislý, zodpovedný a spoľahlivý," domnieva sa poisťovňa. Dôvera zároveň vyzvala lekársku komoru, aby sa verejne dištancovala od neprofesionálneho konania svojho zástupcu. Podľa poisťovne totiž vo svojej e-mailovej správe v podpise používa a možno aj zneužíva svoju funkciu a oficiálne logo komory. "Činnosť komory je jasne definovaná štatútom, podľa ktorého sú členovia SLK povinní dodržiavať etický kódex zdravotníckeho pracovníka," dôvodí poisťovňa.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...