lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10925 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

SLK: Pacienti si od pondelka zaplatia za odbery či lieky

Bratislava 29. júna (TASR) – Pacienti si od pondelka (2.7.) v ambulanciách zaplatia za odbery krvi, ultrazvukové či röntgenové vyšetrenie. Hoci im v ambulancii vydajú recept, za lieky si budú musieť v lekárni zaplatiť. Bezplatne budú vyšetrení len akútni pacienti.

Lekarne.sk

SLK chce s Ficom hovoriť o jednej poisťovni, ÚV odkázal, partnerkou je Zvolenská

Bratislava 7. augusta (TASR) - Slovenská lekárska komora (SLK) dnes oficiálne podporila prechod na unitárny systém zdravotného poistenia, teda vznik jednej zdravotnej poisťovne. Ako dnes informoval šéf komory Marian Kollár, lekári by chceli o tejto téme hovoriť aj s predsedom vlády SR Robertom Ficom, situáciu označujú za bezodkladnú. Premiérova hovorkyňa Beatrice Hudáková však odkázala, že ...

Lekarne.sk

PREŠOV: Z nemocnice prepustia 4 pacientov s negatívnym výsledkom na metylalkohol

Prešov 18. septembra (TASR) – Zdravotný stav ôsmich pacientov, ktorých hospitalizovali vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove pre podozrenie na otravu metylalkoholom, je dobrý. Konštatoval to dnes predpoludním riaditeľ FNsP Radoslav Čuha. "Hospitalizovaní sú stále tí istí ôsmi pacienti, všetci sú v dobrom klinickom stave, štyria dnes budú prepustení s nášho ...

Lekarne.sk

Chelsea Clinton zavítala do Nigérie so zdravotnou misiou

Abuja 17. októbra (TASR) - Chelsea Clintonová, dcéra americkej ministerky zahraničných vecí a bývalého prezidenta, je v týchto dňoch na návšteve africkej Nigérie, ktorá je jednou zo zastávok jej misie organizovanej nadáciou jej otca Billa Clintona. Clintonová sa v utorok stretla s nigérijským prezidentom Goodluckom Jonathanom a hovorila s ním i ďalšími predstaviteľmi o cieľoch nadácie Clinton ...

Lekarne.sk

PREŠOV: Decembrové služby na oddelení úrazovej chirurgie budú zabezpečené

Prešov 27. novembra (TASR) – Oddelenie úrazovej chirurgie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove bude mať určite zabezpečené služby aj v mesiaci december. V piatok (23.11.) požiadalo desať zo 17 lekárov tohto oddelenia o nezaradenie do výkonov práce nadčas v mesiaci decembri. Dôvodom tohto kroku malo byť to, že prečerpali limit, ktoré stanovuje Zákonník práce.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: