lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10808 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Žena zomrela na respiračné ochorenie SARI (2)

Košice 11. februára (TASR) - V Košiciach zomrela minulý týždeň 30-ročná žena na následky ťažkého akútneho respiračného ochorenia, nazývaného SARI. Informoval o tom košický Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ). Úmrtie zo 4. februára pacientky hlásil okres Košice III.

Lekarne.sk

MZSR: Projekt jednej poisťovne mešká, konečné termíny podľa Z. Zvolenskej platia

Bratislava 20. marca (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva zatiaľ nepredložilo návrh transformačného zákona a nevypísalo verejné obstarávanie na poradcu k projektu vytvorenia jednej zdravotnej poisťovne. "Zákon sme pripravili, finalizujeme ho v niektorých častiach s ministerstvom financií," uviedla dnes ministerka Zuzana Zvolenská s tým, že podstatné je, aby bol zákon v poriadku vo všetkých ...

Lekarne.sk

TIS: Spustila nový portál o vzťahoch medzi lekármi a farmafirmami

Bratislava 25. apríla (TASR) - Transparency International Slovensko (TIS) spustila dnes nový portál Transparentní lekári o vzťahoch lekárov a farmafiriem. Na tom sa zhromažďujú verejne dostupné údaje o spolupráci a finančných vzťahoch lekárov a farmaceutických firiem. Webstránka ponúka prehľad o 2427 prípadoch vzťahov lekárov a firiem od decembra 2011 po apríl 2013.

Lekarne.sk

ŽILINA: Vo FNsP operovali trojročnému chlapcovi chrbticu poškodenú tuberkulózou

Žilina 16. júla (TASR) – Unikátnu operáciu chrbtice trojročného chlapca, ktorú poškodila tuberkulóza a hrozilo mu ochrnutie, dnes na pôde Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline prezentoval tím odborníkov na čele s primárom detskej ortopédie Jurajom Popluhárom. „Ide skutočne o raritnú vec. V spondylochirurgii, teda v chirurgii okolo chrbtice a miechy sa venujeme aj malým deťom.

Lekarne.sk

Zdravotné poisťovne vrátia na doplatkoch za lieky viac ako 460.000 eur

Bratislava 16. septembra (TASR) - Zdravotné poisťovne vrátia doplatky za lieky za druhý štvrťrok 2013 tisícom zdravotne postihnutých a dôchodcov. Zdravotné poisťovne im v rámci ochranného limitu na doplatky za lieky pošlú spolu vyše 460. 000 eur.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...