lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10807 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Ambulantní lekári hrozia štátnej VšZP, ak im nepridá, nepodpíšu zmluvy (3)

Bratislava 26. júna (TASR) - Ambulantní lekári hrozia, že pokiaľ im štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) nedá od júla viac peňazí, neuzatvoria s ňou nové zmluvy. Pacienti by si tak za ošetrenie museli hradiť plnú sumu. Ako uviedol prezident Asociácie súkromných lekárov (ASL) SR Ladislav Pásztor, lekári by boli dva-tri dni ochotní pracovať zadarmo, problém by však bol napríklad s receptmi...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VšZP odmietla nekalú súťaž o poistencov

Bratislava 1. augusta (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) odmietla obvinenie z nekalej súťaže zo strany Union zdravotnej poisťovne. "VšZP postupuje v zmysle zákona a komunikuje s potenciálnymi poistencami vždy korektne. Naopak, VšZP má množstvo podnetov od našich spokojných poistencov o nekalom nábore zo strany súkromných poisťovní," uviedla jej hovorkyňa Dana Gašparíková.

Lekarne.sk

Z. ZVOLENSKÁ: Nie je dôvod na obmedzenie predaja alkoholu

Bratislava 17. septembra (TASR) - Situácia ohľadne možných otráv metylalkoholom na Slovensku nie je podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej dramatická alebo kritická. "Nie je dôvod na obmedzenie predaja alkoholu," uviedla šéfka rezortu. Za najväčšie nebezpečenstvo považuje internetový nákup alkoholu, pri ktorom privážaný alkohol nie je možné zadržať.

Lekarne.sk

Holandsko: Salmonelóza si vyžiadala najmenej jednu obeť

Bilthoven 13. októbra (TASR) - Vlna ochorení na salmonelózu, spôsobená kontaminovaným lososím mäsom, si v Holandsku vyžiadala zrejme dva ľudské životy. Oznámil to dnes Národný inštitút pre verejné zdravie a životné prostredie (RIVM) v Bilthovene. Po konzumácii lososieho mäsa kontaminovaného salmonelou doteraz podľa RIVM ochorelo 550 ľudí, z ktorých asi 200 hospitalizovali v nemocnici.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Kluby abstinentov pomáhajú pri hľadaní stratených hodnôt života

Bratislava 21. novembra (TASR) - Každý druhý mladý človek na Slovensku sa príležitostne opije. Konštatovali to dnes na tlačovej besede v Bratislave poprední protagonisti boja proti drogovým závislostiam v SR. Zároveň upozornili na sobotňajšiu (24. novembra) akciu v Kultúrnom dome v mestskej časti Ružinov, kde sa uskutoční 20. ročník stretnutia bratislavských klubov abstinujúcich. Lekári Ivan ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: