lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10810 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Na európskom trhu sa objavili ďalšie nebezpečné kozmetické výrobky

Bratislava 3. júna (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov v Európskej únii, ktoré do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) nahlásil kontrolný orgán v Taliansku. Ide o keratínovú kúru na vlasy "Keratin Complex Repair Therapy – Intense RX“ značky Coppola pochádzajúcu z Brazílie. Výrobný typ Ionic Keratin Protein ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Denne sa pri letných aktivitách zraní v priemere 30 ľudí

Bratislava 17. júla (TASR) - Centrálne príjmy Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) poskytli počas prvej polovice júla neodkladnú zdravotnú starostlivosť viac ako 1400 ľuďom s úrazmi. Najviac ich je počas víkendov. UNB pritom zaznamenala nárast úrazov z letných aktivít, ktoré tvoria približne tretinu spomedzi všetkých úrazov.

Lekarne.sk

MZ:Z. Zvolenská podpísala licencie pre letecké záchranky v Bratislave a Trenčíne

Bratislava 16. septembra (TASR) - Stanice leteckej záchranky v Bratislave a Trenčíne by mali opäť fungovať. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská dnes poobede podpísala nové licencie na ich prevádzkovanie. Podľa hovorkyne rezortu Zuzany Čižmárikovej si licencie obhájil súčasný prevádzkovateľ AIR - TRANSPORT EUROPE.

Lekarne.sk

SVIDNÍK: V nemocnici otvorili vynovené geriatrické a doliečovacie oddelenie

Svidník 25. októbra (TASR) – V Nemocnici s poliklinikou A. G. Svobodu vo Svidníku dnes otvorili zrekonštruované priestory geriatrického a doliečovacieho oddelenia. Rekonštrukciu financoval správca nemocnice a jej celková výška dosiahla 58.000 eur. "V rámci rekonštrukcie boli vynovené podlahy, vymenili sa okná, kompletne boli vymaľované priestory, bola vymenená sanita na jednotlivých izbách.

Lekarne.sk

Svetový deň astmy vyzýva k lepšej kontrole a zníženiu počtu hospitalizácií

Bratislava 2. mája (TASR) - Svetový deň astmy, ktorý si každoročne pripomíname v prvý májový utorok a tentoraz pripadá na 3. mája, vyzýva k lepšej kontrole a zníženiu počtu hospitalizácií v dôsledku tohto ochorenia. Astma je závažný zdravotný problém na celom svete a jej výskyt sa z roka na rok zvyšuje. Podľa odhadov Svetovej zdravotníckej organizácie (World health organization, WHO) trpí ...

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...