lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10751 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekárski odborári kritizujú trojzmenné prevádzky v nemocniciach

Bratislava 10. februára (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) nesúhlasí s legislatívnou zmenou, ktorá umožní zavedenie viaczmenných prevádzok v slovenských nemocniciach. Na takýto krok podľa odborárov nie je dôvod ani dostatok lekárov. Odbory upozorňujú, že vo viaczmennej prevádzke je potrebných na prevádzku nemocníc výrazne viac lekárov ako v jednozmennej.

Lekarne.sk

KOŠICE: Daňový úrad stále preverujú hygienici, prevádzku má len klientská zóna

Košice 19. marca (TASR) - V budove Daňového úradu Košice stále prebiehajú kontrolné merania, ktoré majú odhaliť príčinu zdravotných problémov časti zamestancov. V prevádzke len klientska zóna, kde možno odovzdať daňové priznania. Podľa predpokladov by mohol byť príčinou zdravotných ťažkostí únik formaldehydu, ktorého zvýšené hodnoty už na pracovisku namerali v minulosti.

Lekarne.sk

Vtáčia chrípka H7N9 sa z Číny rozšírila na Taiwan

Tchaj-pej 24. apríla (TASR) - Prvý prípad smrteľnej vtáčej chrípky H7N9 nedávno odhalenej u ľudí zistili na Taiwane. Informovalo o tom dnes ministerstvo zahraničných vecí ostrovnej krajiny. Ide o prvú nákazu objavenú mimo pevninskej Číny.

Lekarne.sk

V Rusku vstúpil v platnosť zákaz fajčenia na verejných miestach

Moskva 1. júna (TASR) - Zákaz fajčenia na verejných miestach dnes vstúpil v platnosť v Rusku, ktoré patrí medzi krajiny s najvyšším podielom fajčiarov na svete. Fajčiť je od dnešného dňa zakázané na pracoviskách, v školách, na univerzitách i vo verejnej doprave, Ďalšie obmedzenia fajčenia vstúpia v platnosť o rok. Autori zákazu upozornili na stovky tisíc Rusov, ktorí každoročne zomierajú na ...

Lekarne.sk

P. FREŠO: Urobíme všetko pre to, aby nemocnica v Malackách zachovala pohotovosť

Bratislava 15. júla (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) urobí všetko pre to, aby v nemocnici v Malackách, ktorú má v prenájme na 30 rokov súkromná spoločnosť, nezanikla pohotovosť ani lekárska služba prvej pomoci. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda BSK Pavol Frešo (SDKÚ-DS), ktorého kritizuje strana Smer-SD za to, že chcel dať tejto nemocnici tri milióny eur na ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...