lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vtáčia chrípka H7N9 sa z Číny rozšírila na Taiwan Tchaj-pej 24. apríla (TASR) - Prvý prípad smrteľnej vtáčej chrípky H7N9 nedávno odhalenej u ľudí ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Tchaj-pej 24. apríla (TASR) - Prvý prípad smrteľnej vtáčej chrípky H7N9 nedávno odhalenej u ľudí zistili na Taiwane. Informovalo o tom dnes ministerstvo zahraničných vecí ostrovnej krajiny. Ide o prvú nákazu objavenú mimo pevninskej Číny.Pacientom, ktorý mal pozitívne výsledky testu na vtáčiu chrípku H7H9, bol 53-ročný muž, ktorý bol na dvojtýždňovej pracovnej ceste vo východočínskej pobrežnej provincii Ťiang-su.Muž sa vrátil na Taiwan 9. apríla a o tri dni začal pociťovať príznaky. Do nemocnice išiel 16. apríla, kde testy neskôr dokázali infekciu.Nákaza vtáčej chrípky H7N9 v pevninskej Číne, kde prvý prípad zistili v marci, sa rozšírila do siedmich provincií, pričom sa infikovalo 108 ľudí a podľahlo jej 22 pacientov. Oznámila to Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).Taiwanské zdravotnícke úrady zaviedli tento mesiac povinné kontroly cestujúcich prichádzajúcich na Taiwan s horúčkou a zároveň odporučili, aby každý, kto po návšteve Číny ochorie, upozornil úrady zodpovedné za zdravotnú starostlivosť a karanténu.Taiwanskí predstavitelia informovali, že na prípadnú vtáčiu chrípku H7N9 testovali od 3. apríla celkovo 128 ľudí, ale prvý pozitívny výsledok mali až dnes.Väzby medzi pevninskou Čínou a Taiwanom sa posilnili odvtedy, čo taiwanský prezident Ma Jing-ťiou začal v roku 2008 uplatňovať politiku zbližovania s Pekingom.Priame lety medzi Čínou a Taiwanom za toto obdobie pribudli, je ich v súčasnosti 616 týždenne.Správu priniesla tlačová agentúra DPA.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: