lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10749 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Očný tomograf pomôže lekárom UNLP pri diagnostke porúch zraku

Košice 12. januára (TASR) - Na pôde Očnej kliniky Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Košice sa dnes uskutočnilo slávnostné odovzdanie tomografického oftalmologického prístroja do prevádzky. Prístroj v hodnote 63.000 eur získala UNLP Košice ako dar od spoločnosti Novartis prostredníctvom Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. "Optická koherentná tomografia slúži na diagnostiku ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Slovensko sa prvýkrát zapojilo do pamätného dňa zriedkavých chorôb

Bratislava 29. februára (TASR) - V roku 2008 bol posledný februárový deň zvolený za Pamätný deň medzinárodného uznania zriedkavých chorôb. Odvtedy si tento deň každoročne pripomínajú lekári, pacienti i ich rodiny. K nim sa v tomto priestupnom roku prvýkrát pripojilo aj Slovensko, a to prvou slovenskou konferenciou o zriedkavých chorobách.

Lekarne.sk

MZ SR: Štátnym tajomníkom na ministerstve má byť V. Čislák

Bratislava 10. apríla (TASR) - Štátnym tajomníkom na ministerstve zdravotníctva má byť bývalý šéf košickej štátnej záchranky Viliam Čislák. TASR to potvrdili dobre informované zdroje z oblasti zdravotníctva. Čislák pôsobil najprv ako lekár na úrazovej klinike košickej univerzitnej nemocnice.

Lekarne.sk

ŽILINA: Na Behu pre život padol účastnícky rekord, vyzbieralo sa 7113 eur

Žilina 20. mája (TASR) – Charitatívneho Behu pre život sa v sobotu (19. 5.) v Žiline zúčastnilo rekordných 2169 ľudí, čo je o takmer 600 viac, ako v minulom roku. Zo štartovného tak pribudlo na výskum nádorových ochorení 7113 eur. Podujatie organizuje Nadácia Tesco už piaty rok a cieľom podujatia je tento rok vyzbierať 85.000 eur na nákup unikátneho prístroja na výskum rakoviny.

Lekarne.sk

KOŠICE: Podľa dekana Lekárskej fakulty UPJŠ je ohrozené medicínske vzdelanie (2)

Košice 26. júna (TASR) – V prípade, že sa Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) a Lekárska fakulta (LF) Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) nedohodnú na znení zmluvy o zriadení výučbového špecializovaného zariadenia o zabezpečení praktickej výučby študentov, hrozí podľa dekana LF UPJŠ Leonarda Siegfrieda kolaps medicínskeho vzdelávania v Košiciach a aj na Slovensku. Spolupráca medzi ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...