lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10564 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Sieti nemocníc Svet zdravia bude šéfovať Ľ. Lopatka

Bratislava 19. apríla (TASR) - Sieti regionálnych nemocníc Svet zdravia patriacej do skupiny Penta bude od mája šéfovať bývalý riaditeľ Sociálnej poisťovne Ľuboš Lopatka. Spoločnosť prevádzkuje sieť nemocníc Humenné, Svidník, Spišská Nová Ves, Rožňava, Trebišov, Michalovce, Partizánske a Vranov nad Topľou s detašovanými pracoviskami v Medzilaborciach a Stropkove. "Teší ma, že sa Ľ. Lopatka ...

Lekarne.sk

Nemeckí lekári: Muž žil 15 rokov s ceruzkou v hlave

Berlín 29. mája (TASR) - Mladý muž žil celých 15 rokov s ceruzkou v hlave. Cudzie teleso sa mu do tela dostalo pravdepodobne pri nehode ešte v detstve, oznámili nemeckí lekári. Univerzitná nemocnica v Aachene informovala, že 24-ročný muž z Afganistanu mal dlhé roky zdravotné ťažkosti, ktorých príčina zostávala neznáma.

Lekarne.sk

ÚDZS: Pacienti vlani najčastejšie čakali na operáciu bedrového a kolenného kĺbu

Bratislava 5. júla (TASR) - Najviac pacientov vlani zaradili na čakacie listiny pre operáciu bedrového a kolenného kĺbu. Na plánovaný operačný výkon totálnej endoprotézy kolenného kĺbu čakalo vyše 3000 pacientov a na výmenu bedrového kĺbu viac ako 2700. Vyplýva to zo správy Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS).

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Počet chorých sa podľa predpokladov epidemiológov zvýšil

Banská Bystrica 6. septembra (TASR) - Predpoklady epidemiológov týkajúce sa očakávaného nárastu chorobnosti na akútne respiračné ochorenia (ARO) a chrípku a jej podobné ochorenia (CHPO) sa v 36. kalendárnom týždni podľa hlásení 52 percent pediatrov a 39 percent lekárov pre dospelých v Banskobystrickom kraji naplnili. Pre TASR to uviedla hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného ...

Lekarne.sk

NR SR: Z. Zvolenská bude pre tender na záchranky čeliť v parlamente odvolávaniu

Bratislava 18. októbra (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominant Smer-SD) bude pre tender na záchranky v parlamente po prvý raz čeliť odvolávaniu. Opoziční poslanci dnes doručili do Národnej rady návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze aj s potrebnými podpismi. Tá sa tak musí uskutočniť do siedmich dní.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...