lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10360 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Počas osláv Silvestra ošetrovali lekári muža bodnutého do hrudníka

Bratislava 1. januára (TASR) – Počas osláv vítania roku 2012 v Bratislave museli doteraz lekári ošetrovať aj jedno vážne poranenie. Do Ružinovskej nemocnice priniesli po polnoci muža bodnutého do hrudníka. TASR o tom informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Danica Lehocká.

Lekarne.sk

Štúdia: Zákaz fajčenia v podnikoch vyvolal obmedzovanie sa fajčiarov i v bytoch

Londýn 14. februára (TASR) - Zákaz fajčenia v reštauráciách a verejných priestoroch, ktorý začali v ostatných rokoch uplatňovať viaceré európske krajiny, nevyhnal fajčiarov, aby si cigarety zapálili doma alebo inde, ale podnietil ich k obmedzovaniu svojho návyku. Vyplýva to z dnes zverejnenej spoločnej štúdie Nemeckého centra pre výskum rakoviny a Odboru pre prevenciu rakoviny Svetovej ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zdravotnícki záchranári budú komunikovať cez vysielačky

Bratislava 28. marca (TASR) - Zdravotnícki záchranári budú komunikovať cez vysielačky. Už teda nebudú odkázaní na siete mobilných operátorov. Vyplýva to z dohody, ktorú podpísala dnes riaditeľka Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Andrea Smolková s Ministerstvom vnútra SR. "Po náročných a konštruktívnych rokovaniach, takisto hľadaní spôsobov realizácie sa konečne končí éra, ...

Lekarne.sk

STARÁ BYSTRICA: Pri dopravnej nehode zahynula 20-ročná žena z Radôstky

Stará Bystrica 2. mája (TASR) - Pri dnešnej dopravnej nehode v Starej Bystrici v okrese Čadca zahynula 20-ročná žena z Radôstky. Išlo o zrážku vozidla dopravnej zdravotnej služby a osobného auta. "Na mieste boli traja ťažko zranení pacienti," priblížila Sylvia Galajda z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air - Transport Europe.

Lekarne.sk

Škótsko: Legionárska choroba si vyžiadala druhý ľudský život

Londýn 15. júna (TASR) - Legionárska choroba v Škótsku si vyžiadala už druhý ľudský život, pričom 41 osôb zostáva v nemocnici s príznakmi tohto smrteľného infekčného ochorenia. Informovali o tom dnes úrady. Infekcii podľahol muž štyridsiatnik.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...