lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Zdravotnícki záchranári budú komunikovať cez vysielačky Bratislava 28. marca (TASR) - Zdravotnícki záchranári budú komunikovať cez vysielačky. Už teda nebudú odkázaní ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 28. marca (TASR) - Zdravotnícki záchranári budú komunikovať cez vysielačky. Už teda nebudú odkázaní na siete mobilných operátorov. Vyplýva to z dohody, ktorú podpísala dnes riaditeľka Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Andrea Smolková s Ministerstvom vnútra SR."Po náročných a konštruktívnych rokovaniach, takisto hľadaní spôsobov realizácie sa konečne končí éra, počas ktorej zdravotnícki záchranári ako jediní v systéme Integrovaného záchranného systému nemali k dispozícii tento kľúčový komunikačný kanál. Vo svete je rádiová komunikácia pre záchranné zložky štandardom a som rada, že záchranári odteraz budú komunikovať spoľahlivejšie," uviedla Smolková.Vysielačky majú byť nainštalované do ambulancií záchrannej zdravotnej služby, ale aj na Krajské operačné strediská záchrannej zdravotnej služby SR v najbližších týždňoch. Záchranári by sa mali vďaka nim vyhnúť výpadkom siete mobilných operátorov, ktoré im komplikovali prácu pri mimoriadnych situáciách, akou bol napríklad nešťastný ročník festivalu Pohoda či výbuch v Novákoch. "Riadenie a koordinácia záchrannej zdravotnej služby boli ohrozené. Zavedením rádiovej komunikácie sa podobným situáciám predíde," poznamenala Dominika Šulková z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...