lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: VZZS dnes letela na pomoc trom zraneným Vysoké Tatry/Rudňany 12. februára (TASR) - Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) AIR TRANSPORT EUROPE dnes ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Vysoké Tatry/Rudňany 12. februára (TASR) - Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) AIR TRANSPORT EUROPE dnes letela na pomoc viacerým zraneným osobám. Z oblasti Vysokých Tatier transportovala do popradskej nemocnice snowboardistku a skialpinistu, zo Spišskej Novej Vsi previezli leteckí záchranári do košickej nemocnice pacienta, ktorý utrpel popáleniny. Dievča vo veku 15 rokov sa dnes v stredisku Solisko zranilo pri jazde s ďalším snowboardistom, v dôsledku čoho jej na chvíľu vyrazilo dych. Následne na to informovala privolaných záchranárov o silných bolestiach chrbtice. Vrtuľník ju potom transportoval do nemocnice v Poprade, podobne ako aj 41-ročného skialpinistu, ktorý si dnes popoludní poranil väzy na obidvoch kolenách pri lyžovaní pod Mengusovským štítom.Do tretice dnes leteli leteckí záchranári na pomoc iba trojročnému chlapcovi. Malého pacienta, ktorý utrpel popáleniny na približne 12 % tela, vyzdvihol vrtuľník VZZS popoludní v Spišskej Novej Vsi. Následne na to ho transportoval na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie do košickej Šace. O dnešných zásahoch VZZS AIR - TRANSPORT EUROPE informovala TASR jej hovorkyňa Sylvia Galajda.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...