lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V bratislavskej nemocnici ležia dvaja pacienti s prasacou chrípkou (3) Bratislava 25. januára (TASR) - V jednej z bratislavských nemocníc ležia dvaja pacienti s takzvanou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 25. januára (TASR) - V jednej z bratislavských nemocníc ležia dvaja pacienti s takzvanou prasacou chrípkou. Chrípkový vírus A(H1N1) u nich už potvrdili aj testy."Pandemickú chrípku majú dvaja muži vo veku 58 a 59 rokov hospitalizovaní v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda. Pacienti sú izolovaní, stabilizovaní," uviedla pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Stano Maťašovská.Priblížila, že nemocnica poslala na expertízu vzorky od 27 pacientov, ktorí majú vážne chrípkové stavy spojené s poruchami dýchania. Pozitívna boli dve. Pacienti s prasacou chrípkou sa liečia podľa jej slov širokospektrálnymi antibiotikami a antivirotikami.Nemocnica prijala v tejto súvislosti viaceré opatrenia. Pre zvýšený výskyt chrípky a akútnych respiračných ochorení sú v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda uzavreté pre návštevy štyri pracoviská. "UNB je na zvládnutie situácie pripravená, riadi sa usmerneniami Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a Ministerstva zdravotníctva SR. Všetci zamestnanci sú informovaní o opatreniach, ako aj o postupoch pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti pacientom," doplnila Stano Maťašovská.Pre prasaciu chrípku vyhlásila WHO v júni 2009 prvú celosvetovú pandémiu chrípky za vyše 40 rokov. Pandémia sa skončila v auguste 2010. Od začiatku aktuálnej chrípkovej sezóny sa doteraz na Slovensku potvrdilo sedem prípadov prasacej chrípky vrátane spomenutých. Tento týždeň tak pribudlo päť nových prípadov.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...