lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10021 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

RADÍME: Gynekológovia vítajú na prvej prehliadky dcéry aj prítomnosť matky

Bratislava 12. septembra (TASR) - Prvá gynekologická prehliadka môže byť spojená u dievčat alebo mladých žien s obavami, často krát zbytočnými, pretože žena strávi na vyšetrovacom stole približne len päť až desať minút. Ďalších 10 až 15 minút je tzv. anamnestické vyšetrenie rozhovorom a spísanie dokumentácie.

Lekarne.sk

KOŠICE: Liečba onkologických pacientov bude presnejšia vďaka novému softvéru

Košice 20. októbra (TASR) - Radiačná liečba niektorých nádorových ochorení bude pre pacientov Východoslovenského onkologického ústavu (VOÚ) v Košiciach bezpečnejšia vďaka novému softvéru pre brachyterapiu vedenú CT, resp. magnetickou rezonanciou. Predstavilo ho dnes vedenie VOÚ.

Lekarne.sk

Úrad verejného zdravotníctva predstavil dva projekty týkajúce sa zdravia detí

Bratislava 21. novembra (TASR) - Dva významné projekty týkajúce sa zdravia detí a vplyvu životného prostredia na zdravie človeka predstavili dnes v Bratislave hlavný hygienik SR Gabriel Šimko a predstavitelia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Životné prostredie má významný vplyv na zdravie ľudí, preto aj Európska komisia (EK) sleduje situáciu v tejto oblasti. Realizujú sa napríklad ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Doktorandom v UNB chcú pre výpovede zobrať štipendium, tvrdí LOZ

Bratislava 1. decembra (TASR) - Denným doktorandom, ktorí nestiahli výpoveď v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), má byť pozastavené štipendium na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského (UK). Túto informáciu na svojom webe zverejnilo Lekárske odborové združenie (LOZ). "Čo je lekársku fakultu do toho, kde majú jej študenti úväzok a kde podali výpoveď?

Lekarne.sk

MONITOR: J. FIGEĽ: Minister Uhliarik by si zaslúžil ocenenie

Bratislava 17. decembra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) by si zaslúžil ocenenie za odvahu, s ktorou sa pustil do riešenia problémov vo svojom rezorte. Uviedol to dnes jeho stranícky šéf Ján Figeľ (KDH) v Sobotných dialógoch Slovenského rozhlasu. "Minister Uhliarik robil všetky kroky preto a tak, aby nedošlo k ohrozeniu jednotlivých pacientov," obhajoval šéfa rezortu Figeľ.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...