lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10019 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

P. KAŽIMÍR: Vláda SR sa nevzdáva myšlienky jednej zdravotnej poisťovne (3)

Bratislava 3. apríla (TASR) - Vláda SR sa zatiaľ nevzdáva myšlienky na vytvorenie jednej zdravotnej poisťovne. "My sa nevzdávame myšlienky, za tou myšlienkou stále stojíme. Otázka termínu, či to bude od 1. januára 2014 alebo v druhej polovici roku 2014, nie je kľúčová.

Lekarne.sk

Afganský Taliban súhlasí s očkovacou kampaňou proti obrne

Kábul 13. mája (TASR) - Afganské fundamentalistické hnutie Taliban podporilo dnes očkovaciu kampaň proti obrne, ale varovalo cudzincov pred účasťou v nej. Predstavitelia Talibanu vo vyhlásení uviedli, že podporujú všetky programy zamerané na zlepšenie zdravotnej starostlivosti pre obyvateľstvo krajiny, ale žiadajú, aby Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) a OSN do svojej kampane vzhľadom na ...

Lekarne.sk

OTS: Spoločnosť Pathway Genomics uviedla na trh novú sekvenačnú technológiu

14. jún 2013 04:01 UTC Spoločnosť Pathway Genomics uviedla na trh sekvenačnú technológiu novej generácie (Next-Generation Sequencing (NGS)) na sledovanie dedičnosti rakoviny vrátane génov BRCA1 a BRCA2 SAN DIEGO--(BUSINESS WIRE)—Spoločnosť Pathway Genomics, popredné genetické testovacie laboratórium prinášajúce lekárom rozsiahlu škálu genetických testov pre celý rad ochorení, oznámila uvedenie ...

Lekarne.sk

OTS: Nakŕmiť, či uhasiť smäd: Kedy vaše dieťa potrebuje piť?

Bratislava 7. augusta (TASR-OTS) - Plače vaše dieťa, pretože je naozaj hladné, alebo je to iba "preoblečený smäd"? Deti ešte nie sú schopné svoje potreby nielen pomenovať, ale často ani jednoznačne rozpoznať. Otázka, pred ktorou ako rodič stojíte, preto znie: ako jedálny lístok svojej ratolesti doplniť pitným režimom tak, aby dieťa dostalo všetko, čo potrebuje?

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Stanujúce sestry pred Úradom vlády odkazujú, že bez nich to nejde

Bratislava 2. októbra (TASR) - Výkriky "bez sestier to nejde", či otázka, "kto sa o vás postará" zneli dnes Námestím slobody pred Úradom vlády SR v Bratislave. Tam prišlo niekoľko desiatok sestier, ktoré sú nespokojné so situáciou v zdravotníctve, ako aj s riešením ich platovej otázky. Plánujú tu preto na výstrahu tri dni stanovať, pričom nevylučujú ďalšie akcie.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...