lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Doktorandom v UNB chcú pre výpovede zobrať štipendium, tvrdí LOZ Bratislava 1. decembra (TASR) - Denným doktorandom, ktorí nestiahli výpoveď v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 1. decembra (TASR) - Denným doktorandom, ktorí nestiahli výpoveď v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), má byť pozastavené štipendium na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského (UK). Túto informáciu na svojom webe zverejnilo Lekárske odborové združenie (LOZ)."Čo je lekársku fakultu do toho, kde majú jej študenti úväzok a kde podali výpoveď? A s akou zámienkou by im zastavila štipendium?" pýta sa LOZ na svojej stránke. Väčšina z doktorandov pracujúcich v nemocnici má podľa odborárov úväzok na dve hodiny týždenne. LOZ tiež informuje, že pozastavenie štipendií by sa nemalo týkať doktorandov na teórii, ktorí žiadny úväzok s nemocnicou nemajú, ani tých, ktorí pracujú na klinikách a o úväzok v minulosti požiadali, no doposiaľ ho nedostali s odôvodnením, že nemocnica nemá peniaze.Do nemocnice malo prísť rozhodnutie dekana fakulty, v ktorom oznamuje, že po dohode s riaditeľom UNB budú zvýšené doteraz uzatvorené úväzky pedagogických zamestnancov a doktorandov z Lekárskej fakulty v UNB s účinnosťou od 1. decembra. Profesorom, docentom a asistentom by sa mal podľa informácií LOZ úväzok zvýšiť na 1,0 a doktorandom na úväzok 0,5. Odborári doplnili, že doteraz oficiálne nikto nemohol mať spolu úväzok väčší ako jedna. "A už vôbec nie, aby niekto s úväzkom 1 na LF UK mal aj úväzok 1 v UNB, čo je spolu 2," reagovali odborári.LOZ dodalo, že LF UK a UNB sú dva odlišne subjekty a tak je neštandardné, aby nadriadený svojim zamestnancom oznamoval navyšovanie úväzkov v inom subjekte a prikazoval im toto navýšenie prijať.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...