lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10024 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Z.Zvolenská do stanového mestečka sestier nepríde, jej miesto je na ministerstve

Bratislava 2. októbra (TASR) - Šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominant Smer-SD) sa nechystá do protestného stanového mestečka sestier pred Úradom vlády v Bratislave. Ako poznamenala, napriek tomu, že ministerka behajúca s kanvicou medzi sestrami by bola mediálna zaujímavá, jej miesto je na ministerstve. Sestry na svoj výstražný protest pozývali nielen Zvolenskú, ale aj premiéra ...

Lekarne.sk

TRNAVA: Strelné poranenia a malária sú súčasťou práce lekára v Sudáne

Trnava 3. apríla (TASR) – Už viac ako rok vysiela Trnavská univerzita na pomoc do južného Sudánu v Afrike tímy zdravotníckych a sociálnych pracovníkov. V Nemocnici Nepoškvrnenej Panny Márie v meste Mapuordit prispievajú k zvyšovaniu kvality poskytovaných služieb v oblasti diagnostiky a liečby ochorení, ošetrovateľstva s dôrazom na pôrodnú asistenciu, verejného zdravotníctva a sociálnej práce. Z...

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Zdravotné sestry a pôrodné asistentky prišli protestovať pred NR SR

Bratislava 17. mája (TASR) - Zdravotné sestry a pôrodné asistentky oblečené v čiernych tričkách prišli dnes pred budovu parlamentu v Bratislave, aby poukázali na to, v akých podmienkach a za akú mzdu pracujú. Pretrvávajúce problémy ich prinútili spustiť petičnú akciu s názvom Keď sa nepostaráme my o seba, kto sa postará o vás? , ktorú počas uplynulých dvoch mesiacov podporilo viac ako 240.

Lekarne.sk

PREŠOV: V nemocnici zrekonštruovali ďalšie priestory za 625.000 eur

Prešov 13. júna (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove dnes slávnostne odovzdali do užívania zrekonštruované priestory pre potreby oddelenia dermatovenerológie, pľúcnych ambulancií a Záchrannej zdravotnej služby (ZZS). Celkové náklady na rekonštrukciu presiahli 625. 000 eur.

Lekarne.sk

NITRA: Chrípka straší aj v lete, najviac ochorení je medzi deťmi

Nitra 17. júla (TASR) – Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre upozorňuje na nebezpečenstvo akútnych respiračných chorôb aj počas horúcich letných dní. V Nitrianskom kraji sa ich počet v tomto týždni zvýšil oproti minulému obdobiu o 1,7 percenta. Celkovo bolo nahlásených 2178 prípadov akútnych respiračných ochorení.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...