lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10026 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Zdravotné sestry a pôrodné asistentky prišli protestovať pred NR SR

Bratislava 17. mája (TASR) - Zdravotné sestry a pôrodné asistentky oblečené v čiernych tričkách prišli dnes pred budovu parlamentu v Bratislave, aby poukázali na to, v akých podmienkach a za akú mzdu pracujú. Pretrvávajúce problémy ich prinútili spustiť petičnú akciu s názvom Keď sa nepostaráme my o seba, kto sa postará o vás? , ktorú počas uplynulých dvoch mesiacov podporilo viac ako 240.

Lekarne.sk

PREŠOV: V nemocnici zrekonštruovali ďalšie priestory za 625.000 eur

Prešov 13. júna (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove dnes slávnostne odovzdali do užívania zrekonštruované priestory pre potreby oddelenia dermatovenerológie, pľúcnych ambulancií a Záchrannej zdravotnej služby (ZZS). Celkové náklady na rekonštrukciu presiahli 625. 000 eur.

Lekarne.sk

NITRA: Chrípka straší aj v lete, najviac ochorení je medzi deťmi

Nitra 17. júla (TASR) – Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre upozorňuje na nebezpečenstvo akútnych respiračných chorôb aj počas horúcich letných dní. V Nitrianskom kraji sa ich počet v tomto týždni zvýšil oproti minulému obdobiu o 1,7 percenta. Celkovo bolo nahlásených 2178 prípadov akútnych respiračných ochorení.

Lekarne.sk

Radu Európy znepokuje predpôrodná selekcia pohlavia dieťaťa

Štrasburg/Brusel 12. septembra (TASR) – Predpôrodná selekcia pohlavia dieťaťa naberá v niektorých európskych štátoch znepokojivé rozmery, tvrdí Rada Európy (RE). Výbor pre rovnosť šancí Parlamentného zhromaždenia (PZ) RE koncom minulého týždňa poukázal na to, že snahy rodičov zaistiť pre svoje dieťa požadované pohlavie znepokojivo narastajú najmä v Albánsku, Arménsku, Azerbajdžane a Gruzínsku,...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V EÚ sa našli nebezpečné kozmetické výrobky

Bratislava 20. októbra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ SR) dnes upozornil na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii. Nahlásili ich do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) kontrolné orgány v Nemecku a v Portugalsku. TASR o tom informoval hlavný hygienik SR Gabriel Šimko.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...