lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11149 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Primátorská kvapka krvi prilákala na Magistrát 50 darcov

Košice 6. mája (TASR) – Na košickom Magistráte tiekla krv. Už siedmykrát, v rámci osláv Dňa mesta Košice, sa mohli Košičania aktívne zúčastniť ušľachtilej a dobročinnej akcie – Primátorskej kvapky krvi. V priestoroch Magistrátu mesta Košice mohli dobrovoľníci darovať vzácnu tekutinu a pomôcť tak všetkým, ktorí to potrebujú.

Lekarne.sk

KOVÁČOVÁ: Na 25. športových hrách NRC súťaží v 14 disciplínach 140 pacientov

Kováčová 13. júna (TASR) - V 14 disciplínach súťažia pacienti Národného rehabilitačného centra (NRC) v Kováčovej na svojich 25. športových hrách. Hry v areáli rehabilitačného centra dnes a zajtra, 13. a 14. júna, organizujú Slovenský paralympijský výbor a NRC Kováčová. Ako pre TASR uviedla riaditeľka NRC Oľga Zábojníková, pacienti sú do súťaží zaradení podľa diagnóz, zdravotného hendikepu či ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Z horúčav v stredu na Slovensku skolabovalo 104 ľudí

Bratislava 1. augusta (TASR) - Vysoké teploty sa v priebehu stredy (31. 7.) podpísali pod kolapsy 104 ľudí na celom Slovensku. Najviac ich pritom zdravotníci zaznamenali v Prešovskom kraji, a to až 16. Naopak, najmenej takýchto prípadov bolo v Trenčianskom kraji, konkrétne deväť. TASR o tom informoval Boris Chmel z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. Kolapsy postihli v 67 ...

Lekarne.sk

Americký lekár zachránil zákazníčku reštaurácie, tracheotómiu jej spravil nožom

Bakersfield 26. septembra (TASR) - Známy kalifornský lekár vykonal tracheotómiu iba s pomocou vreckového noža na žene, ktorá sa v reštaurácii začala dusiť jedlom. Informovala o tom v stredu agentúra AP. K incidentu došlo v pondelok v meste Bakersfield v strednej Kalifornii.

Lekarne.sk

ZDRAVIE:Osvetu o rakovine hrubého čreva a konečníka bude šíriť nafukovacie črevo

Bratislava 31. marca (TASR) - Rakovina hrubého čreva a konečníka, ktorá ročne postihuje asi 3500 pacientov, súvisí s trávením a so stravovaním. Odborníci tvrdia, že spôsob výživy má na vzniku a rozvoji nádorového ochorenia podiel od 30 do 80 percent, podľa lokalizácie, typu a charakteru nádoru. Štatistiky hovoria, že ak sa zachytí včas, dá sa vyliečiť 95 percent postihnutých.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...