lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11148 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

NITRA: Beh pre život tento rok odštartuje zo Svätoplukovho námestia

Nitra 19. apríla (TASR) – Nadácia Výskum rakoviny získa nový prístroj určený na výskum rakoviny. Stroj Incusyte, schopný okrem iného vytvárať časozberné snímky živých buniek, bude jediný na Slovensku. Sumu 85.000 eur potrebnú na jeho zakúpenie chce nadácia získať z výťažku 5. ročníka športového podujatia Tesco Beh pre život.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Z. Zvolenská chce na Slovensku vytvoriť tzv. sociálne lôžka

Bratislava 30. mája (TASR) - Jedným z riešení na problémy slovenského zdravotníctva môže byť podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominant Smer-SD) vytvorenie tzv. sociálnych lôžok. Ako poznamenala v rozhovore pre TASR, v rámci starnutia populácie pribúdajú pacienti, ktorí absolvujú "štandardné kolečko", kedy ležia najprv na internom oddelení, potom na geriatrii, doliečovacom ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Horúčavy si pravdepodobne vyžiadali druhú obeť

Bratislava 3. júla (TASR) - Vysoké horúčavy, ktoré už niekoľko dní sužujú celé Slovensko, si pravdepodobne vyžiadali druhú obeť. Na bratislavskej autobusovej stanici Mlynské Nivy skolaboval 62-ročný vodič autobusu. Dôvodom boli s najväčšou pravdepodobnosťou práve vysoké teploty.

Lekarne.sk

V.TATRY: Horskí a leteckí záchranári pomáhali zranenému Slovákovi

Vysoké Tatry 14.augusta (TASR) – Horská záchranná služba (HZS) v súčinnosti s Vrtuľníkovou záchrannou zdravotnou službou ATE (VZZS) v pondelok (13.8.) pomáhali v masíve Lomnického štítu zranenému Slovákovi. Informácie o zásahu zverejnila HZS na svojej internetovej stránke, kde sa uvádza, že pod slovenským návštevníkom sa pri nácviku zlaňovania uvoľnil skalný blok, v dôsledku čoho došlo asi k ...

Lekarne.sk

PREŠOV: Z nemocnice dnes prepustia aj posledného pacienta otráveného metanolom

Prešov 21. septembra (TASR) – Z prešovskej nemocnice dnes prepustia aj posledného pacienta otráveného metylalkoholom. Pre TASR to potvrdil námestník riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J.A. Reimana v Prešove Pavol Gazdič. „U toho posledného pacienta, ktorý bol dodnes ešte u nás v nemocnici ponechaný, bola dnes ráno odobratá vzorka negatívna na metanol v krvi, takže ho v priebehu ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: