lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11048 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Národná transfúzna služba otvorí pracoviská verejnosti

Bratislava 28. mája (TASR) - Pri príležitosti osláv Svetového dňa darcov krvi pripravila Národná transfúzna služba (NTS) SR na 14. júna Deň otvorených dverí na všetkých svojich pracoviskách v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Martine, Nových Zámkoch, Poprade, Prešove, Trenčíne, Trnave a Žiline. Tie budú sprístupnené verejnosti od 7.00 do 17.00 h. Počas tohto dňa budú mať ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: K dohode medzi ambulantnými lekármi a VšZP zatiaľ nedošlo

Bratislava 2. júla (TASR) - Zástupcovia ambulantných lekárov sa so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP) zatiaľ nedohodli. Stále tak platí, že veľká časť ambulantných lekárov nepodpíše dodatky zmlúv s poisťovňou. Rokovania budú pokračovať o 15. hodine.

Lekarne.sk

KOŠICE: Lekárska fakulta UPJŠ žiada o pomoc premiéra v spore s UNLP

Košice 10. augusta (TASR) - Zamestnanci Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach žiadajú premiéra Roberta Fica o pomoc pri nedoriešenom zmluvnom spore s košickou Univerzitnou nemocnicou L. Pasteura. Predsedovi vlády napísali otvorený list. V ňom uvádzajú, že počas 65-ročnej existencie mala UPJŠ a UNLP dobré vzťahy, ktoré podľa nich narušilo súčasné vedenie UNLP, keď ...

Lekarne.sk

ÚVZ SR: V dvoch bratislavských podnikoch ponúkali český alkohol napriek zákazu

Bratislava 19. septembra (TASR) - Kontroly hygienikov odhalili v hlavnom meste predaj českého tvrdého alkoholu napriek zákazu. Ako pre TASR priblížila hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Lenka Skalická, išlo o dve prevádzky, ktorých majiteľom teraz hrozia sankcie od 165 do 16.596 eur. Zákazníkom tam nalievali Starú mysliveckú, Becherovku a fernet.

Lekarne.sk

USA: Počet obetí meningitídy sa zvýšil na 23 mŕtvych

Washington 20. októbra (TASR) - Na 23 sa zvýšil počet obetí meningitídy v Spojených štátoch, ktorú spájajú s injekčnými ampulkami steroidov infikovaných plesňou. Po nahlásení dvoch nových úmrtí od piatka o tom dnes informovali americké zdravotné úrady. Meningitíde podľahli dvaja ľudia v Severnej Karolíne, kde ide o prvé úmrtie, a v štáte Tennessee, v ktorom sa počet obetí zvýšil na osem.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...