lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11046 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekárska komora volá po úprave právnej zodpovednosti lekárov (2)

Bratislava 26. marca (TASR) - Slovenská lekárska komora (SLK) chce riešiť právnu zodpovednosť lekárov. Jej šéf Marian Kollár dnes v tejto súvislosti poukázal na nedávne prípady, keď za pochybenie pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti uložili úrady či súdy vysoké finančné tresty či väzenie. Trend sprísňovania postihov lekárov podľa jeho slov komora vníma negatívne, keďže to vraj môže viesť k...

Lekarne.sk

Izrael: Lekári oddelili siamske dvojča od mŕtveho brata

Tel Aviv 2. mája (TASR) - Izraelskí lekári dnes naďalej bojovali o život jedného zo siamskych dvojčiat, ktoré komplikovanou operáciou oddelili od mŕtveho brata. Telá súrodencov do veľkej časti zrástli ešte v skorom štádiu tehotenstva, čo je mimoriadne zriedkavé. Jedno z detí nežilo už pri pôrode, uviedla nemocnica v Haife.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári privítali vrátenie novely Trestného zákona

Bratislava 11. júna (TASR) - Slovenská lekárska komora (SLK), ako aj Lekárske odborové združenie (LOZ) privítali rozhodnutie prezidenta Ivana Gašparoviča vrátiť do parlamentu novelu Trestného zákona, ktorá prinášala aj prísnejšie tresty pre zdravotníkov, ak počas núdzového stavu neprídu do práce. Proti novele sa postavili všetky relevantné organizácie zdravotníkov na Slovensku. "Slovenská ...

Lekarne.sk

ÚVZ: Horúčavy tento týždeň priali kúpaliskám, stav väčšiny z nich je vyhovujúci

Bratislava 26. júla (TASR) - Vysoké teploty v tomto týždni priali kúpaliskám. "Návštevnosť bola vzhľadom na horúce počasie vysoká," píše na svojom webe Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ). Na prevádzkovaných kúpaliskách neboli v aktuálnom 30. týždni evidované vážne nedostatky, ktoré by viedli k uzatvoreniu prevádzky a stav väčšiny z nich je vyhovujúci.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Liek Nizoral by sa viac nemal predpisovať

Bratislava 22. septembra (TASR) - Liek Nizoral by slovenskí lekári nemali viac predpisovať. Ako vyplýva z informácie jeho výrobcu na stránke Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL), noví pacienti už nemajú začínať liečbu plesňových infekcií týmto liekom. Liečba pacientov, ktorí ho užívajú, sa má zase posúdiť s cieľom jej ukončenia.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...