lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11033 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Strata FNsP sa v uplynulom roku znížila o 5,1 milióna eur

Banská Bystrica 2. mája (TASR) - Hospodársky výsledok banskobystrickej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta sa v rozmedzí rokov 2012 a 2013 zlepšil z priemernej mesačnej straty -1,8 milióna eur na –400. 000 eur. "Celková strata sa v roku 2012 v porovnaní s rokom 2011 znížila o 5,1 milióna eur," uviedla TASR hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Lekarne.sk

V zozname vôd na kúpanie sú strediská Ružiná, Teplý vrch i jazerá pri Štiavnici

Banská Bystrica 11. júna (TASR) - Hoci sa teploty vzduchu ešte nevyšplhali na letné hodnoty, prevádzkovatelia kúpalísk a pláží na Slovensku začínajú postupne otvárať svoje zariadenia. Splniť musia zákonné pravidlá, čo kontrolujú pred spustením prevádzky i počas nej odborníci príslušných regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) v rámci štátneho zdravotného dozoru, priblížila TASR ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pre teplo skolabovalo v piatok na Slovensku 93 ľudí

Bratislava 27. júla (TASR) - V piatok (26.7.) skolabovalo na Slovensku pre vysoké teploty 93 ľudí. Päťdesiat z nich museli záchranári previesť do nemocnice. TASR informoval Boris Chmel z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. "Včera skolabovalo 46 žien, 45 mužov a 2 deti," uviedol Chmel s tým, že je to menej ako na začiatku týždňa.

Lekarne.sk

MONITOR: Katalógová firma sa snaží z lekárov vytiahnuť stovky eur

Bratislava 23. septembra (TASR) - Eseročka Choice one z Drietomy ponúka lekárom zápis do národného zdravotného registra. Tí s predstavou, že ide o štátnu inštitúciu, súhlasia. Z omylu ich však vyvedie faktúra na 264 eur, po nezaplatení ktorej nasledujú upomienky a vyhrážky.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Ružinovská kvapka krvi pomôže chorým deťom

Bratislava 7. septembra (TASR) - Druhý ročník Ružinovskej kvapky krvi si dal do vienka pomoc deťom trpiacim na onkologické ochorenia. "Pomôže malej Ninke, ale aj iným deťom postihnutým týmto zákerným ochorením. Ninka má päť rokov a bojuje s leukémiou už druhýkrát.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...