lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11032 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

TRNAVA: Počet chrípkových ochorení sa v kraji rapídne zvyšuje

Trnava 11. januára (TASR) V druhom kalendárnom týždni roku 2013 zaznamenali v Trnavskom kraji 5963 akútnych respiračných ochorení, z toho chrípke podobných ochorení bolo 828. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom ide o 25,2 percentný nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia a o 41,7 percentný nárast chorobnosti na chrípke podobné ochorenia. Povedala to pre TASR z Odboru epidemiológie ...

Lekarne.sk

ŽILINA: Poslanci zastupiteľstva ŽSK schválili predaj troch bývalých polikliník

Žilina 18. februára (TASR) – Poslanci zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) dnes schválili predaj troch z deviatich budov bývalých polikliník v Liptovskom Mikuláši, Turčianskych Tepliciach a Martine - Priekope. Samosprávny kraj by mal predajom získať 1,158 milióna eur. V budovách dnes ŽSK podľa jeho predsedu Juraja Blanára neposkytuje zdravotnú starostlivosť.

Lekarne.sk

Účastníci Behu pre život prispejú na nákup prístroja na liečbu rakoviny

Bratislava 26. marca (TASR) – Organizátori najväčšieho nesúťažného športového charitatívneho podujatia na Slovensku Beh pre život pripravujú jeho 6. ročník. Uskutoční sa v šiestich krajských mestách od 4. mája v nasledujúce soboty v poradí Bratislava, Banská Bystrica, Prešov, Nitra, Žilina a Trenčín. Aj tento rok je zámerom behu kúpiť ďalší prístroj na výskum rakoviny.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Strata FNsP sa v uplynulom roku znížila o 5,1 milióna eur

Banská Bystrica 2. mája (TASR) - Hospodársky výsledok banskobystrickej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta sa v rozmedzí rokov 2012 a 2013 zlepšil z priemernej mesačnej straty -1,8 milióna eur na –400. 000 eur. "Celková strata sa v roku 2012 v porovnaní s rokom 2011 znížila o 5,1 milióna eur," uviedla TASR hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Lekarne.sk

V zozname vôd na kúpanie sú strediská Ružiná, Teplý vrch i jazerá pri Štiavnici

Banská Bystrica 11. júna (TASR) - Hoci sa teploty vzduchu ešte nevyšplhali na letné hodnoty, prevádzkovatelia kúpalísk a pláží na Slovensku začínajú postupne otvárať svoje zariadenia. Splniť musia zákonné pravidlá, čo kontrolujú pred spustením prevádzky i počas nej odborníci príslušných regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) v rámci štátneho zdravotného dozoru, priblížila TASR ...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...