lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11004 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Účastníci HelpFest-u vyzbierali na pomoc deťom s DMO viac ako 5.000 eur

Bratislava 25. júla (TASR) - V rámci prvého ročníka charitatívneho festivalu HelpFest sa podarilo vyzbierať viac ako 5.000 eur. Peniaze budú použité na priamu pomoc a podporu liečby detí s detskou mozgovou obrnou (DMO) a ich integráciu do spoločnosti. K vyzbieranej sume, presne v hodnote 5.004 eur, prispeli viac ako tri tisícky dospelých návštevníkov 1. ročníka benefičného festivalu HelpFest, ...

Lekarne.sk

KLÁŠTOR POD ZNIEVOM: Pri práci s drevom spadol 29-ročný muž z päťmetrovej výšky

Kláštor pod Znievom/Bratislava 20. septembra (TASR) - Počas nakladania dreva na nákladné auto spadol asi z päťmetrovej výšky 29-ročný lesný pracovník. Nehoda sa stala v lese pri Kláštore pod Znievom. Na pomoc mu letela posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR-TRANSPORT EUROPE (ATE).

Lekarne.sk

RADÍME:Preventívnu prehliadku u zubára by mal každý dospelý absolvovať raz ročne

Bratislava 6. septembra (TASR) – Preventívnu prehliadku u stomatológa by mal každý dospelý absolvovať raz do roka. Tehotné ženy majú z verejného zdravotného poistenia nárok na dve bezplatné preventívne prehliadky – raz na začiatku a raz pred koncom tehotenstva. Deti a mládež do 18 rokov dvakrát do roka.

Lekarne.sk

HRLICA: Vrtuľník previezol do nemocnice muža, ktorý spadol zo strechy

Hrlica 7. mája (TASR) - V obci Hrlica v okrese Revúca dnes zasahovala banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. Zo strechy, z približne 4-metrovej výšky, spadol 50-ročný muž. Na mieste pacienta s podozrením na poranenie chrbtice ošetrili leteckí záchranári v spolupráci s posádkou Rýchlej zdravotníckej pomoci Ratková.

Lekarne.sk

KOŠICE: Lekári z detského ARO varujú pred letnými úrazmi

Košice 8. júna (TASR) - Počet detí, ktoré sa ocitnú na III. Klinike pediatrickej anestéziológie a intenzívnej medicíny Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach s vážnymi úrazmi, stúpa najmä v letných mesiacoch. Vlani v lete zaznamenali lekári opäť extrémny nárast.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...