lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10949 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Epilepsia nie je len zdravotný, ale aj sociálny problém

Bratislava 13. novembra (TASR) - Typickým prejavom epilepsie, ktorým je toto ochorenie charakteristické, sú epileptické záchvaty sprevádzané poruchami vedomia, či správania sa, kŕčmi, nekoordinovanými pohybmi a podobne. Práve kvôli nekontrolovateľným a niekedy "hrozivo" vyzerajúcim epileptickým záchvatom sa vo verejnosti utvrdzujú rôzne mýty a predsudky, ktoré sú príčinou odmietania sociálnych ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári v Lučenci podali výpovede neskôr, nemocnica pokračuje bez zmien

Lučenec 30. november (TASR) - Nemocnica v Lučenci pokračuje v štandardnom režime. Ako pre TASR povedal riaditeľ nemocnice Július Höffer, lekári v ich neziskovej organizácii podali protestné výpovede neskôr ako ich kolegovia v štátnych nemocniciach. Nemajú preto dôvod zatiaľ nenastúpiť do pracovných zmien.

Lekarne.sk

SMRDÁKY: Na Smrdáckych dňoch sa hovorilo o chronických ochoreniach kože

Smrdáky 10. decembra (TASR) – Smrdácke dni 2011 – v poradí už dvanásty kongres Slovenskej dermatovenerologickej spoločnosti (SDVS) bol venovaný  problematike chronických kožných ochorení.  Kožní lekári zo Slovenska si od piatka 9. decembra v známych prírodných liečebných kúpeľoch pri Senici vymieňajú skúsenosti v oblasti liečby psoriázy, atopickej dermatitídy, ekzémov a o problematike melanómu ...

Lekarne.sk

Vietnam: Mladík zomrel na vtáčiu chrípku; ide o prvý prípad za dva roky

Hanoj 19. januára (TASR) - Vietnamské úrady zaznamenali prvé úmrtie človeka na vtáčiu chrípku za takmer dva roky. Osemnásťročný mladík zomrel na chorobu v pondelok na juhu krajiny, do nemocnice ho prijali deň pred tým. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Lekarne.sk

Mnohí stredoškoláci v Bratislavskom kraji sú obézni, veľa fajčia a málo športujú

Bratislava 6. marca (TASR) - Alarmujúci stav zdravia stredoškolákov - taký je výsledok predbežného záveru projektu Rešpekt pre zdravie. Od vlaňajšieho novembra ním Bratislavský samosprávny kraj (BSK) mapuje stav kardio-metabolického zdravia stredoškolákov. Zatiaľ vyšetrili 1775 detí vo veku od 15 do 21 rokov z 13 škôl.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...