lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Lekári v Lučenci podali výpovede neskôr, nemocnica pokračuje bez zmien Lučenec 30. november (TASR) - Nemocnica v Lučenci pokračuje v štandardnom režime. Ako pre TASR ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Lučenec 30. november (TASR) - Nemocnica v Lučenci pokračuje v štandardnom režime. Ako pre TASR povedal riaditeľ nemocnice Július Höffer, lekári v ich neziskovej organizácii podali protestné výpovede neskôr ako ich kolegovia v štátnych nemocniciach. Nemajú preto dôvod zatiaľ nenastúpiť do pracovných zmien. Riaditeľ lučeneckej nemocnice s viacerými dôvodmi protestujúcich lekárov súhlasí, no niektoré odmieta. Lekári sa rozhodli podporiť kolegov vo fakultných nemocniciach najmä preto, aby sa aj v ich profesii začal dodržiavať zákonník práce a tiež aby sa do zdravotníctva dostalo viac peňazí. "My doteraz čakáme, ako sa situácia bude vyvíjať, pretože aj návrh na zvýšenie platov lekárov o 300 euro sa nedá realizovať jediným rozhodnutím. My sme totiž nezisková organizácia a nepatríme do ministerskej zriaďovateľskej pôsobnosti. Nikde nie je povedané, ako sa majú peniaze k lekárom dostať aj v takýchto zariadeniach. Nám by ich museli zaplatiť zdravotné poisťovne. Musíme teda čakať ďalej na pokračovanie rokovaní," povedal Höffer. Lučeneckú nemocnicu prevádzkuje nezisková organizácia od roku 2005.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: