lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10746 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Lekári a sestry protestovali proti „chorému" zdravotnému systému

Košice 20. novembra (TASR) – Desiatky lekárov a zdravotných sestier vyjadrili dnes na krátkom zhromaždení v areáli košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) protest proti zlej situácii v slovenskom zdravotníctve. Pripojili sa tak k spoločnej akcii lekárskych odborov v krajinách Vyšehradskej štvorky. Pod heslom "Chorý zdravotný systém ohrozuje každého" sa v symbolickom čase päť minút ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Prvé dieťa v meste v roku 2013 prišlo na svet o polnoci (2)

Košice 1. januára (TASR) - Ako prvé dieťa v Košiciach v novom roku 2013 prišiel na svet chlapček Marko v súkromnej Nemocnici Košice - Šaca. "Narodil sa presne o polnoci, išlo o spontánny pôrod," uviedla dnes pre TASR službukonajúca lekárka novorodeneckého oddelenia Iveta Kostelníková. Chlapček váži 4300 gramov a meria 53 centimetrov.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Slováci v roku 2011 podstúpili v nemocniciach vyše 270.000 operácií

Bratislava 9. februára (TASR) - Slováci v roku 2011 podstúpili v nemocniciach 274. 008 operácií. Najvyšší počet pacientov operovaných v chirurgických posteľových oddeleniach Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) zaznamenalo v Bratislavskom (45.041) a Košickom (42.688) kraji.

Lekarne.sk

NR SR: Povolené hodnoty kadmia v hračkách sa znížia

Bratislava 19. marca (TASR) – Bezpečnostné požiadavky na chemické vlastnosti hračiek sa upravia. Znížia sa povolené hodnoty kadmia v nich. Vyplýva to z novely zákona o bezpečnosti hračiek, ktorú dnes poslanci Národnej rady (NR) SR poslali do druhého čítania.

Lekarne.sk

VLÁDA: Odobrila zákon, ktorý upraví platy lekárov (2)

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vláda SR dnes odobrila návrh legislatívnej garancie ďalšej etapy zvyšovania platov lekárov. Návrh novely zákona o zdravotnom poistení, ktorá okrem iného upraví aj platy, vychádza z dohody medzi ministerkou Zuzanou Zvolenskou a Lekárskym odborovým združením (LOZ). Platy lekárov sa tak budú navyšovať postupne a na dvakrát.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...