lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10601 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

USA: Vláda rozhoduje o schválení prvého domáceho testu na HIV

Washington 11. mája (TASR) - Americký Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) rozhoduje o schválení prvého rýchleho a voľne predajného testu na prítomnosť vírusu HIV. V prípade schválenia budú môcť záujemcovia bez lekárskeho dozoru doma zistiť, či nie sú nakazení vírusom, ktorý spôsobuje chorobu AIDS. Zástupcovia FDA dnes oznámili, že test OraQuick môže výrazne prispieť k spomaleniu šírenia HIV.

Lekarne.sk

SEREĎ: Larim Sk sa necíti byť zodpovedný za plesnivé vajcia v Tescu

Sereď 21. júna (TASR) – Dodávateľ vajec pre slovenský trh, seredská spoločnosť Larim SK, s.r.o., nechce byť dávaná do súvisu s nálezom 430 plesnivých vajec v predajni Tesco v Lamači. Spoločnosť je presvedčená, že v prípade pokazených vajec nepochybila ona. Má dôkazy z kontrol štátnej veterinárnej inšpekcie, že sa pri triedení, balení a distribúcii vajec nedopustila pochybení.

Lekarne.sk

PENTA: Zámer vlády berieme na vedomie

Bratislava 25. júla (TASR) - Finančná skupina Penta, ktorá je jedným z dvoch akcionárov súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera, berie dnešné schválenie zámeru vytvorenia jednej zdravotnej poisťovne kabinetom na vedomie. "Berieme tento zámer na vedomie, podrobnosti, ako ho chce vláda realizovať, nepoznáme," uviedol pre TASR hovorca skupiny Martin Danko. Poukázal na to, že okrem toho, čo o tomto ...

Lekarne.sk

Z. Zvolenská: Ako som stúpila ovci na otlak

Bratislava 11. septembra (TASR) - Keď komukoľvek stúpite na otlak, začne skákať. A skáče o to vyššie, ak je ten otlak zlatý a ak je za viac ako pol miliardy eur. Takže sa nečudujem, keď sa proti zámeru vlády vytvoriť jednu zdravotnú poisťovňu, začali súkromné spoločnosti brániť.

Lekarne.sk

HUMENNÉ: Nemocnica A. Leňa vyšetruje novorodencov novou medicínskou technikou

Humenné 10. októbra (TASR) - Zdravotná starostlivosť o najmenších pacientov Nemocnice A. Leňa v Humennom sa v týchto dňoch posunula na vyššiu úroveň. Novorodenecké oddelenie nemocnice získalo pre svoju činnosť novú medicínsku techniku. Zuzana Gajdošiková, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadá humenská nemocnica, TASR informovala, že technologické zázemie novorodeneckého oddelenia...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...