lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10397 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 15,1 percenta

Žilina 8. marca (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v 10. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 15,1 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1869 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

ČR: Ženu priviezli na záchytku so 4,7 promile alkoholu v krvi

Praha 23. mája (TASR) - Strážnici v stredomoravskom meste Přerov robia často výjazdy k 40-ročnej žene, ktorú silne opitú prevážajú na záchytku. V stredu jej namerali rekordných takmer päť promile alkoholu v krvi. Tento týždeň skončila žena na záchytke už druhýkrát, strávila tam totiž aj predchádzajúcu noc.

Lekarne.sk

ČR: Experti varujú pred zvýšeným rizikom uhryznutia kliešťami v týchto dňoch

Praha 29. júna (TASR) - Českí experti zverejnili varovanie pred nebezpečne vysokým stupňom rizika uhryznutia kliešťami počas víkendových dní i počas prvého prázdninového týždňa. Na desaťstupňovej stupnici sa toto riziko dostane počas víkendových dní na ôsmy, počas budúceho týždňa dokonca na deviaty stupeň. Osobitne pozorné by preto mali byť deti smerujúce v úvode prázdnin do prírody.

Lekarne.sk

MZ SR: Semená konopy siatej majú vypadnúť zo zoznamu omamných látok

Bratislava 26. augusta (TASR) - Semená konopy siatej by nemali byť viac zaradené medzi omamné látky. Ministerstvo zdravotníctva ich v novele zákona o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch navrhuje na podnet ministerstva pôdohospodárstva vyňať z I. skupiny omamných látok. "Rastliny odrody konopy siatej budú podliehať rovnakej právnej úprave ako doposiaľ, ale vyňaté budú zo ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Od pondelka štartuje kampaň Študentská kvapka krvi

Bratislava 12. októbra (TASR) - Slovenský Červený kríž (SČK) štartuje v pondelok 14. októbra v poradí už 19. ročník kampane Študentská kvapka krvi, ktorá potrvá do 15. novembra. Heslom tohtoročnej kampane je Nemusíš robiť nič. Tento apel SČK adresuje darcom a potenciálnym darcom krvi.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...