lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10252 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

SPIŠSKÝ ŠTVRTOK: Muž pri práci v lese spadol do strže

Spišský Štvrtok 17. júna (TASR) - Pri práci v lese sa dnes zranil 49-ročný muž zo Spišského Štvrtka, okres Poprad, keď spadol do strže. Na pomoc mu prišla posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe (VZZS ATE) zo strediska v Poprade. Hovorkyňa VZZS ATE Sylvia Galajda informovala, že úraz sa stal v oblasti Štvrtockého lesíka, pri potoku.

Lekarne.sk

PREZIDENT: Podpísal novelu zákona o zdravotných poisťovniach

Bratislava 27. júla (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič podpísal dnes novelu zákona o zdravotných poisťovniach, na základe ktorej budú môcť od augusta opätovne tvoriť zisk. Ministerstvo zdravotníctva stanovilo určité podmienky. Zdravotná poisťovňa musí použiť zisk na tvorbu rezervného fondu až do výšky 20 percent a zvyšnú časť môže rozdeliť medzi akcionárov.

Lekarne.sk

USA: Sudca spochybnil zámer vlády ohľadom grafických varovaní na cigaretách

Washington 22. septembra (TASR) - Americký sudca vyjadril v stredu pochybnosti, či môže vláda prinútiť tabakové spoločnosti, aby na cigaretových škatuľkách umiestňovali odpudzujúce obrázky škodlivých účinkov fajčenia. Sudca Richard Leon na dvojhodinovom pojednávaní podrobil výsluchu právnika ministerstva spravodlivosti Marka Sterna v otázke, či deväť nových fotografií, ktoré navrhol Úrad pre ...

Lekarne.sk

POPRAD:Úroveň výživy detí je na vysokej úrovni, v jedálničku však chýba zelenina

Poprad 26. októbra (TASR) – Úroveň výživy detí na Slovensku možno vo všeobecnosti hodnotiť ako vysokú. Tvrdí to na základe výskumu Katarína Babincová z Lekárskej fakulty Univerzity Komenského. "Napriek tomu sa deti dopúšťajú chýb v stravovaní a medzi tie najzávažnejšie zistenia patrí konzumácia ovocia a zeleniny," uviedla pre TASR Babincová.

Lekarne.sk

Štatistika Eurostatu: Obezita súvisí s vekom a vzdelaním

Luxemburg 24. novembra (TASR) - Vek a nedostatočné vzdelanie sú rizikovými faktormi pre vznik obezity. V niektorých krajinách EÚ je nadmerne obézny približne jeden z piatich dospelých, informoval dnes štatistický úrad Eurostat v Luxemburgu. Ako príklad uviedol Maltu, kde sa za obéznych považuje 21,1 percenta žien a 24,7 percenta mužov nad 18 rokov.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...