lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Sudca spochybnil zámer vlády ohľadom grafických varovaní na cigaretách Washington 22. septembra (TASR) - Americký sudca vyjadril v stredu pochybnosti, či môže vláda prinútiť ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Washington 22. septembra (TASR) - Americký sudca vyjadril v stredu pochybnosti, či môže vláda prinútiť tabakové spoločnosti, aby na cigaretových škatuľkách umiestňovali odpudzujúce obrázky škodlivých účinkov fajčenia.Sudca Richard Leon na dvojhodinovom pojednávaní podrobil výsluchu právnika ministerstva spravodlivosti Marka Sterna v otázke, či deväť nových fotografií, ktoré navrhol Úrad pre potraviny a liečivá (FDA), obsahuje len fakty o zdravotných rizikách fajčenia, alebo či tento zámer presahujú a možno ich posudzovať za súčasť protifajčiarskej kampane. Tento rozdiel je dôležitý z hľadiska slobody prejavu.Výrobcovia cigariet podali žalobu s cieľom zablokovať zverejňovanie nových záberov, ktoré má byť povinné o rok. Medzi zábermi je oblak cigaretového dymu pár centimetrov od tváre dieťaťa, zdravé pľúca vedľa chorých pľúc fajčiara, pokazené zuby fajčiara a mŕtvy fajčiar na pitevnom stole s hrubými chirurgickými stehmi na hrudi.Ak sudca skonštatuje, že zábery sa dajú považovať za protifajčiarsku kampaň, tabakovým spoločnostiam sa pravdepodobne podarí zablokovať snahy vlády. Leon povedal, že rozhodnutie by mal prijať do konca októbra.Právnici tabakových spoločností argumentujú, že vláda má právo hovoriť ľuďom, ako majú žiť - ale inými opatreniami: napríklad zákonmi o zákazmi fajčenia pre tínedžerov a požadovaním písomných varovaní o účinkoch fajčenia na škatuľkách.Vláda však nesmie "naverbovať" tabakové firmy "do protifajčiarskej brigády," povedal sudcovi ústavný právnik Floyd Abrams.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: